Dragomir: Aștept să văd cum îi va „pedepsi” inspectorul școlar general Canciu pe directorii de la „Murgoci” și „Ghica”, pentru că nu au impus în CA dorința ISJ

„Consiliile de Administrație de la Colegiul Național «Gh. M. Murgoci» și Colegiul Economic «Ion Ghica» nu au fost de acord cu propunerea inspectorului școlar general, Cătălin Canciu, de reducere a numărului de clase la unitățile de învățământ amintite. Aștept să văd ce-și va propune domnul Canciu pentru a-i «pedepsi» pe cei doi directori pentru că nu au dorit sau nu au impus Consiliilor de Administrație dorința ISJ”- este comentariul primarului Brăilei, Marian Dragomir.

Edilul șef face referire la discuțiile care au avut loc astăzi, în ședințele Consiliilor de Administrație (CA) de la Colegiul Național «Gh. M. Murgoci» și Colegiul Economic «Ion Ghica», cu privire la propunerea lui Cătălin Canciu de reducere a numărului de clase a IX-a în anul școlar următor.

În contextul în care primarul și reprezentanții săi au participat la sedințele amintite, Dragomir ne-a declarat că a constatat că nici directorii, nici profesorii, nici părinții nu sunt de acord cu reducerea numărului de clase a IX-a. Mai mult, edilul spune că din informațiile sale, nici directorii Colegiului Nicolae „Nicolae Bălcescu” și Liceului „Nicolae Iorga” nu sunt de acord cu propunerile respective.

De altfel, mâine va avea loc sedința CA de la Colegiul Național „Bălcescu”, în care se va discuta propunerea respectivă.

Dragomir a mai precizat că din punctul său de vedere, nu se justifică reducerea numărului de clase la liceele amintite, care fac performanță și în acest context, cu atât mai mult nu vede rostul suplimentării numărului de clase la Liceul de Arte: „Nu contează că măsurile respective se pun în practică anul ăsta sau intră în vigoare în anul școlar viitor; noi, Primăria, nu suntem de acord cu așa ceva. Și vă spun că am discutat cu profesori și părinți și nici ei nu sunt de acord. Niciunul dintre directorii unităților vizate de acele reduceri nu sunt de acord.

Vi se pare în regulă să taie clase de la colegiile de prestigiu și să suplimenteze numărul de clase la Liceul de Arte, unde întâmplător, este profesor domnul Canciu? Mie nu mi se pare în regulă și n-o să fiu de acord cu așa ceva”.