DRAGOMIR: AVEM BANII NECESARI ACHIZITIEI DE UTILAJE PENTRU VIITORUL SERVICIU DE REPARATII STRAZI, DIN CADRUL PRIMARIEI

Primarul Brailei, Marian Dragomir, nu a renuntat la ideea infiintarii, in cadrul Serviciul de Utilitate Publica de Administrare si Gospodarire Locala (SUPAGL), a unui serviciu care sa se ocupe de plombari si reparatii strazi. Dragomir spune ca deja a discutat cu viceprimarul Jantea Crican despre modul in care ar trebui organizat acest nou serviciu si tipul de utilaje care ar trebui cumparate. Edilul sef a mai declarat ca banii necesari acestei investii exista deja, fiind vorba despre milioanele lei din fondurile alocate anul trecut pentru reparatii strazi, dar care nu au fost consumate, fiindca licitatia pentru atribuirea contractului a fost blocata tot anul. Mai exact, in 2016 au fost alocate pentru reparatii strazi 15 milioane lei, iar la finalul licitatiei, zilele trecute, s-a semnat cu castigatorul, firma CRICONS, un contract in valoare de numai 2.396.000 lei, fara TVA.

Dragomir spune ca restul banilor, pana la 15 milioane lei, vor fi investiti in achizitia de utilaje pentru noul serviciu, care va fi infiintat cel tarziu la inceputul acestei veri: In cursul lunii februarie, cel tarziu, vom avea o propunere de organigrama marita la SUPAGL, cu posturi aferente celor care doresc sa lucreze pe aceste utilaje. Voi face mentiunea ca banii vor fi din economia de la licitatia de asfaltare – plombare a anului trecut. Va fi un serviciu propriu al Primariei, care se va ocupa de asfaltare – in special, plombele pe toate strazile din municipiul Braila si asfaltarea trotuarelor, pentru ca vom cumpara utilaje mici, astfel incat sa ne ducem pe zona pietonala foarte mult”.

Amintim ca primarul Dragomir isi doreste infiintarea acestui serviciu propriu de reparatii strazi, pentru ca in viitor, sa evite obligatia de a organiza licitatii pentru orice lucare de acest tip – licitatii care, asa cum s-a intamplat anul trecut,  pot fi blocate de contestatii chiar si un an zile, timp in care Municipalitata nu poate plomba din banul public nicio groapa din oras, pentru ca ar fi caz penal. In acest fel, spune edilul sef, macar reparatiile mai mici si cele ugente se pot face legal, prin serviciul Primariei, fara licitatie. Evident, ramane la latitudinea Primariei sa stabileasca ce inseamna “reparatii mici”…