DRAGOMIR: AZI S-A APROBAT IN CONDUCEREA ADI DUNAREA REDUCEREA TAXEI PE APA DE PLOAIE

Primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), anunta pe o retea de socializare ca astazi a avut loc sedinta conducerii Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara (ADI) Dunarea, in cadrul careia s-a aprobat reducerea taxei pe apa de ploaie incepand chiar din acesta luna. Sedinta are loc ca urmare a aprobarii anterior, in cadrul CLM si CJ, a reducerii coeficientilor din cadrul formulei prin care se calculeaza taxa pe apa de ploaie.

Dragomir scrie pe reteaua de socializare: “AZI 26.03.2018 AM SCAZUT TAXA PE APA DE PLOAIE cu respectarea legii si obtinerea aprobarilor. NOI!!! Cu aplicare din martie 2018.
S2 (suprafete neconstruite) de la 0,08 la 0,04 si de la S1 (suprafete construite) de la 0,6 la 0,4.
La sedinta ADI Dunarea de azi au participat 35 de primari din cei 44. Toti primarii prezenti (de la toate partidele) au inteles explicatiile privind legea care impune taxarea apei de ploaie, fara a exista comentarii si au votat in unanimitate scaderea coeficientilor aprobati in 2013.
SUNT PRIMA PERSOANA CARE DORESTE ELIMINAREA APEI DE PLOAIE DIN FACTURA, DAR ACEST LUCRU SE POATE FACE DOAR PRIN SCHIMBAREA LEGII si nu prim declaratii populiste si proiecte care nu respecta prevederile legale”.

Edilul sef face si un “scurt istoric” cu privire la taxa pe apa de ploaie: <<HG 1591/18.12.2002 – formula apei de ploaie cuprindea la comun tot ceea ce inseamna suprafata cu acoperis sau suprafata de teren. Acea formula era una care nu facea distinctie, ca cea de astazi, si avea valoare de 0,041%. Era o formula decenta, care nu a generat niciodata astfel de discutii.
Guvernul PNL-PDL sustine un ordin al ANRSC-ului (n.r. Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice) din vremea respectiva nr. 68 din 20.03.2007, prin care se instituie formula ca pentru suprafetele pe care exista constructii sa se plateasca 0,9% si pentru suprafetele fara constructii 0,12%.  Ordonanta Guvernului PNL-PDL 13/20.02.2008 impune taxarea diferentiata, conform celor mentionate anterior.
Urmeaza in sedinta ADI „Dunarea”, Hotararea nr. 3 din 14 .02.2013, prin care se stabileste la nivelul ADI „Dunarea” reducerea acelor coeficienti, care este votata de toti primarii si votata de toate consiliile locale, inclusiv de Consiliul Local Municipal Braila. Ca urmare si ei (liberalii) au votat lucruri si au impus aceasta taxa de ploaie. Mie imi pare foarte rau astazi ca ei uita raul pe care l-au facut, exact ca si taierea salariilor, si vin astazi si joaca demagogic, spunand de fapt ca primarul Dragomir a modificat sau a crescut taxa pentru apa de ploaie, intr-o perioada in care eu nu eram primar al municipiului Braila.
In perioada in care presedintele PNL, domnul Danaila, era viceprimar s-au intamplat toate aceste lucruri privind taxa pentru apa de ploaie. Atunci era viceprimar si nu l-a interesat. A trebuit sa ajunga in opozitie, ca sa vada ce era in timpul mandatului lui. Cred ca i-ar prinde bine domnului Danaila si partidului lui sa ramana in opozitie, pentru ca doar asa isi dau seama de toate prostiile pe care le-au facut. Compania de Utilitati Publice „Dunarea” era in coordonarea directa a viceprimarului Alexandru Danaila.

Dincolo de populismele unora, trebuie sa vedem cum este legal. Sustinem in totalitate reducerea drastica a taxei, dar nu avem in mod legal cum s-o eliminam complet, pentru ca la primul control al Curtii de Conturi se va impune ca pentru serviciul prestat cineva sa plateasca.

In 2013, de la Prezidiul Adunarii Generale, dl. Danaila, fost viceprimar PNL, nu vedea de “lungul nasului” si nu a avut nimic de spus cand a fost votata actuala formula de calcul a apei de ploaie.
P.S.1 – Minciuna are picioare scurte, cand gasim documentele!!!
P.S. 2 – Te-am prins!!! Ai stat la prezidiu si ai tacut ca sa ramai viceprimar!!! Din cauza ta brailenii platesc atat de mult la apa de ploaie!!! Din cauza ta Primaria are de plata pentru apa de ploaie 420.000 lei (apox. 92.000 euro) pentru luna ianuarie!!!
P.S. 3 – Atunci aveai “functie, responsabilitati” si ai tacut!!!>>.

Amintim ca pe vremea cand Danaila (PNL) era viceprimar al municipiului, primar era Aurel Simionescu (PSD).

Precizam, de asemenea, ca potrivit declaratiilor facute de Danaila, pe perioada mandatului sau, viceprimarul municipiului nu era membru al Adunarii Generale a ADI Dunarea.