DRAGOMIR: BRAILENII DE LA BLOC VOR PLATI APA DE PLOAIE PENTRU BOIERII LIBERALI CARE AU PALATE

Primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), considera ca nu ar fi corect ca Municipalitatea sa preia sarcina achitarii contravalorii taxei pe apa de ploaie in locul cetatenilor, fiindca in opinia lui, s-ar crea astfel o situatie care nu este deloc echitabila.

Dragomir spune ca, aparent, cetateanul n-ar mai plati taxei pe apa de ploaie din propriul buzunar, aceasta find achitata de la bugetul local. Dar cum bugetul local se formeaza tot din taxele si impozitele platite de cetatean, indirect, tot cetateanul plateste si in aceasta a doua varianta. Edilul sustine insa ca daca in primul caz, cetateanul ar plati din buzunar o suma corespunzatoare suprafetei pe care o detine in proprietate, in al doilea caz, cetateanul care sta la bloc ar plati – chiar daca indirect – mai mult.

De ce ar plati mai mult?  Ne explica Marian Dragomir: “Eu consider ca varianta actuala, impusa de liberali, produce niste decalaje foarte mari pe zona platii respective, deoarece cei mai multi dintre cetatenii municipiului Braila locuiesc la bloc. Exista un numar restrans de cetateni care locuiesc la casa si au adevarate palate.

Sa nu va inchipuiti ca Primaria are afaceri – Primaria, daca va plati vreodata aceasta taxa, o va plati din taxele si impozitele cetatenilor, din banii nostri, ai tuturor. Si atunci cei de la bloc vor plati, indirect, o suma mult mai mare, pentru cei care detin adevarate palate.

Daca ar fi sa fac o gluma cam nesarata, as putea acum sa spun ca toti cetatenii de la bloc vor plati pentru palatele liberalilor, deoarece acestia au adevarate vile si noi toti, cei care locuim la bloc, va trebui sa platim apa de ploaie pentru palatele liberalilor.

Daca facem o comparatie, vom putea vedea cati lideri social-democrati locuiesc la casa in municipiul Braila si cati lideri liberali locuiesc la bloc si la casa – si atunci o sa aveti o situatie foarte interesanta, prin care cetatenii municipiului de la bloc vor plati apa de ploaie a boierilor liberali care au adevarate palate”.

Amintim ca varianta de lege “impusa de liberali” a fost aprobata fiindca majoritatea PSD a votat “pentru”, dupa ce a introdus in actul normativ si niste ajutoare sociale.