DRAGOMIR, CATRE B. BOTEA: SUNTETI ULTIMA PERSOANA CARE SA VORBEASCA DESPRE COPY-PASTE! ATI DEPUS LA PRIMARIE UN PROIECT COPY-PASTE “ORIGINAL”!

Consilierul municipal Bogdan Botea (PND) a fost prins de picior gresit astazi de primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), care l-a acuzat ca a depus la Municipalitate un proiect de hotarare pe care l-a copiat dupa unul intocmit la Bistrita.

Discutia a pornit de la un comentariu facut de Botea pe tema investitiilor realizate de Primarie, PND-istul fiind de parere ca s-au cheltuit cam multi bani pentru un proiect  privind modernizarea unui lot de parcari, realizat de o firma care, dupa cum a spus el, ar fi apropiata de PSD. Consilierul municipal a declarat ca peste 100 de pagini din proiectul realizat de firma respectiva sunt luate cu copy-paste din alte proiecte similare: “Proiectul este facut de o societate din Iasi. Vad ca noi am platit 55.000 euro pentru acest proiect, sigur l-ati vazut, dar nu stiu daca ati vazut ca primele 125 de pagini sunt copy-paste, au fost folosite si la alte proiecte; doar schemele acelea cu parcarile par a fi nou facute. Nu vi se pare cam mult 55.000 de euro pentru acest proiect?”.

Marian Dragomir a replicat: “Mie nu mi se pare absolut nimic ca este mult sau este putin, cand suma respectiva este stabilita  in urma unei licitatii publice la care putea sa participe absolut orice societate – si cred ca au fost mai multe care au participat.

In schimb, dvs sunteti ultima persoana care sa vorbeasca despre copy-paste, pentru ca nici acum nu stim ce sa facem cu un proiect al dvs depus la Primaria municipiului Braila,  pentru a intra pe ordinea de zi a acestui Consiliu Local,  prin care ne solicitati ca in municipiul Braila sa fie piste pentru biciclete pe malul raului Bistrita”.

“Este o eroare…”

“Nu, nu, este un document semnat de dvs! Este un copy-paste facut de dvs, nu este o eroare. La fel, in acelasi proiect, dvs mentionati numele unor strazi din municipiul Bistrita pe care Municipalitatea braileana sa realizeze piste de biciclete.”

“Cred ca este vorba de altceva…”

“Nu, este vorba de proiectul pe care l-ati semnat dvs si este un copy-paste <<original>>, pe care am sa-l rog pe secretarul municipiului sa vi-l retransmita in copie si de asemenea, sa-l transmita si tuturor consilierilor, pentru a lua act cu adevarat de un proiect copy-paste intocmit de consilierul local…”

“Deci nu avem nimic de inventat in materie de biciclete…”

“Pai tocmai de-aia, ati copiat copy-paste si ati trecut acolo <<pe maul raului Bistrita>>>, <<pe strazile din municipiul Bistrita>> si asa mai departe.”

“Nu e chiar asa cum spuneti dvs…”

“Este identic cum spun eu si proiectul este depus cu numar de inregistrare la Primaria municipiului Braila.”

“Ca sa nu schimbam subiectul cu aceasta cheltuiala de 55.000 euro… Eu am vorbit cu domnul secretar si i-am explicat care este situatia… Este o eroare de redactare.”

“Este o eroare de copiere copy-paste!”

“Domnul secretar poate sa confirme ca am discutat imediat, atunci…”

“Stiu, stiu! Iar eu i-am solicitat sa-l introduca pe ordinea de zi, dar de jena, nu l-a mai introdus.”

“Da, lasati, ca trebuie sa va fie jena de alte lucruri… Oricum, dvs n-aveti de gand sa faceti piste de biciclete.”

“Ba da! Pistele de biciclete sunt prinse in proiectele pe care dvs nu stiu daca le-ati votat sau nu.”