DRAGOMIR, CATRE BOTEA: INAINTE DE A FACE DECLARATII PUBLICE DEFAIMATOARE, SA AVEM CEL PUTIN DECENTA SA VERIFICAM!

Primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), considera ca opiniile critice exprimate de consilierul municipal Bogdan Botea (PND) pe tema sumelor alocate de la bugetul local pentru cainii vagabonzi sunt defaimatoare si ii recomanda acestuia sa aiba “cel putin decenta” sa verifice, inainte sa se exprime public.

Mai exact, este vorba despre o postare facuta pe o retea de socializare de catre avocatul Bogdan Botea (foto), care se intreba ce s-a facut cu suma de 1 milion de lei alocata anul trecut pentru cainii comunitari, fiindca nu i se pare ca ar fi fost utilizati eficient: „In anul bugetar 2016, in mandatul trecut, Primaria Braila a stabilit si virat catre SUPAGL suma de 10 miliard lei vechi (1 milion RON) exclusiv pentru cainii fara stapan! Asta rezulta din ultima rectificare bugetara din august si septembrie 2016! Ar fi fost interesant de stiu unde s-au <<topit>> acesti bani, adica cine au fost beneficiarii acestei sume!”.

Edilul sef i-a transmis consilierului municipal ca ar fi de dorit ca intai sa se informeze la sursa si apoi sa vorbeasca si sa faca afirmatii defaimatoare: “Ii recomandam domnului consilier sa mearga personal la SUPAGL si sa aiba o discutie cu cei din conducerea serviciului si inainte de a face orice declaratii publice defaimatoare, sa verifice – pentru ca exista toata transparenta – pe ce s-au cheltuit acei bani. Eu cred ca fiecare dintre noi ar trebui sa avem, inainte de a face orice declaratii publice, cel putin decenta sa verificam pe ce s-au cheltuit banii respectivi si apoi sa facem acele declaratii”.

In acest context, edilul sef a mai precizat SUPAGL a inchiriat doua spatii comerciale in cartierele Vidin si Viziru, la care va plati chiria si utilitatile si in care se pot desfasura actiuni de sterilizare si in afara perioadelor in care se deruleaza astfel de campanii cu organizatii de profil din afara Brailei. Dragomir a invitat asociatiile locale de protectie a animalelor sa  foloseasca aceste spatii pe care Municipalitatea le pune la dispozitie, pentru a organiza si ele campanii de sterilizare gratuita: “Ne manifestam totala disponibilitate sa le punem la dispozitie gratuit medicilor veterinari si altor organizatii ale iubitorilor de animale, care sa poata sa vina si sa sterilizeze – la fel  Dog Rescue si Salvate Canes – cainii in mod gratuit, pe baza de voluntariat”.