DRAGOMIR, CATRE DANAILA: DE PE SCAUNUL DE VICEPRIMAR NU OBSERVI ACELEASI LUCRURI PE CARE VEZI ATUNCI CAND ESTI IN OPOZITIE?

Primarul Marian Dragomir (PSD) considera ca presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, nu are dreptul moral sa vorbeasca despre nedreptatile legate de taxa pe apa de ploaie si de eliminarea acesteia, fiindca in anul 2013, intr-o sedinta a Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara (ADI) “Dunarea”, liberalul, in calitate de viceprimar si reprezentant al CLM, a votat in favoarea modificarii formulei de calcul a taxei amintite. Dragomir a cerut subordonatilor sa verifice documentele de la acea sedinta ADI si a venit inarmat cu documente care sa ateste ca Danaila a fost prezent la reuniunea din 2013 si a votat pentru – mai exact, spune edilul sef, atunci nu a avut obiectii asupra acelor coeficienti  de scurgere si nu a cerut eliminarea taxei pe apa de ploaie, asa cum cere vehement in ultimele luni.

Dragomir a explicat ca pana in anul 2013, taxa pe apa de ploaie se calcula in municipiu in functie de suprafata totala a imobilului respectiv si de un coeficient de scurgere care reprezenta media precipitatiilor pe ultimii 10 ani: “Ulterior, aceasta formula a fost schimbata si au fost introduse procente diferite pentru suprafata construita si suprafata neconstruita a curtii. Actualii coeficienti – existenti si astazi in municipiul Braila – pentru calculul taxei pe apa de ploaie, au fost stabiliti in Adunarea Generala a ADI Dunarea in data de 14.02.2013.

Si acum incep sa vina informatiile foarte interesante: din partea Consiliului Local Municipal, la sedinta respectiva a participat domnul viceprimar Danaila Alexandru, care avea atributii de a urmari, coordona si raspunde de activitatea CUP Dunarea si cel mai important lucru, de a asigura reprezentarea Municipiului Braila in cadrul Adunarii Generale a ADI Dunarea, care a stabilit coeficientii pentru taxarea apei de ploaie care exista si astazi.

Cel mai interesant lucru, care de data aceasta nu  e de cancan, dar e un lucru foarte grav: de ce oare cand era viceprimar domnul Danaila nu a avut niciun fel de interventii sau observatii la sedinta in care au fost stabiliti actualii coeficienti la taxa pe apa de ploaie? Nu a observat atunci ca sunt aceiasi care sunt si acum? L-a orbit cumva functia de viceprimar si nu a observat ca era in opozitie atunci sau era la putere? Sau de pe scaunul de viceprimar nu observi aceleasi lucruri pe care vezi si atunci cand esti in opozitie? Si atunci poate e bine sa ramana unii in opozitie, ca sa aiba timp sa-si vada greselile pe care le-au facut atunci cand erau la putere”.