Dragomir, către liberali: De gargară suntem sătui. Doar vă opuneți și veniți cu declarații politice, dar indemnizația știți să v-o luați!

Primarul Brăilei, Marian Dragomir (PSD), a fost iritat de faptul că liberalul Laurențiu Coman a catalogat declarațiile sale cu privire la votul asupra bugetului pe anul în curs drept „o fățărnicie”, precum și de faptul că acesta din urmă a afirmat că „Brăila nu merge în direcția bună”.

Inițial, discuțiile asupra proiectul de buget pe anul în curs s-au desfășurat de o manieră civilizată și constructivă, însă după votul final s-au aprins spiritele și primarul a răbufnit: „Să știți că eu nu sunt cu vorbe din acestea fățarnice, ca ale dvs și nu vă permit să veniți în CLM să folosiți tot felul de chestii de genul acesta! Dvs, dacă ați fi fost interesați, ați fi știut că proiectul de buget a fost în dezbatere publică 30 de zile. N-ați făcut nimic 30 de zile. Nimic! Ați stat la pândă, să vină ziua în care credeți că includeți dvs în buget ceva ce noi aveam deja inclus, fiindcă nici n-ați știut.

Cu toată deschiderea de care am dat dovadă, constat, totuși, că doar vorbe goale spuneți. Ceea ce este cel mai trist din toată această chestiune este că dvs acuzați, iar noi lucrăm. Bineînțeles că sunteți foarte mulțumit de ceea ce face… era sa zic «panarama asta de Guvern» pe plan național, distrugând afacerile oamenilor și închizând toate afacerile, că bântuie virusul de la ora 22:00 sau mai știu eu ce alte trăznăi poate să facă. Bănuiesc că pe ăia îi aplaudați! În rest, la noi, la Municipiu, aveți doar lucruri din acestea de făcut…

Vă mai spun încă o dată: sunteți la guvernare! Ia faceți, domnule, o politică dintr-asta națională să încurajați natalitatea, să plătiți abonamentele elevilor – că ați uitat la bugetul național să le includeți în buget și le plătește Primăria. Și o să plătească, așa cum a făcut-o și până acum. Dar faceți, domnule, o chestiune să încurajați tinerii să revină în țară, că de gargară suntem și noi sătui, că i-ați amăgit în campania electorală că vor veni în țară. Ați câștigat alegerile și nu știu, săracii, cum să fugă mai tare din România, la ce politici naționale faceți… că închideți totul în țara asta!

Și nu ne mai tăiați nici banii la buget, dați-ne măcar banii la care are municipiul Brăila dreptul, că nu vrem niciun leu în plus! 

Iar acum cred că o să începeți să politizați care mai de care cu tot felul de trăznăi, dar eu vă spun încă un lucru: tot ceea ce am discutat în această ședință, inclusiv problemele ridicate de dvs – pentru că nu sunt ale dvs, sunt ale unor cetățeni – vor fi puse în practică de Primăria municipiului Brăila. Și chiar o să le facem, fără ca dvs să aveți vreo implicare.

Și noi suntem sătui de fățărnicia aceasta de care ați dat dovadă. Suntem sătui de faptul că deși am dat dovadă de toată transparența, de toată deschiderea, constatăm că, de fapt, nu ati votat bugetul și nu aveți niciun fel de implicare. Din păcate, rolul dvs este doar în data de 10, atunci când vă luați indemnizația. Nu votați bugetele niciodată, nu votați proiecte pentru brăileni, doar vă opuneți și veniți cu declarații politice, dar indemnizația știți să v-o luați. Dacă nu votați nimic, de ce mai luați indemnizația? Pentru ce?”.