DRAGOMIR: CEI CARE AU FOST PUSI LA PLATA PENTRU CANALIZARE, DESI NU AU CANALIZARE, AR FI TREBUIT SA INCERCE SA SCHIMBE REGULAMENTUL CUP

Primarul Brailei, Marian Dragomir, admite ca nu este in regula daca unii dintre cetateni sunt pusi sa plateasca servicii de canalizare si taxa pe apa de ploaie, in conditiile in care in zona in care locuiesc ei nu exista retea de canalizare sau aceasta nu este inca functionala. Dragomir a precizat ca in aceasta dimineata se desfasoara o sedinta cu toti primarii si cu presedintele CJ Braila la CUP Dunarea, in cadrul careia se vor discuta mai multe aspecte care provoaca nemultumiri cetatenilor. El a mai comentat ca “se pare ca acea taxare este in baza unui regulament care a fost votat de toti consilierii din mandatul anterior”. Primarul a facut, astfel, aluzie, la faptul ca liberalii sunt cei care reclama acum ca sunt pusi la plata si braileni care nu beneficiaza de serviciul de canalizare, desi consilierii PNL au votat regulamentul respectiv, in mandatul anterior.

Informat ca cetatenii nu sunt interesati jocurile politice intre PSD si PNL, ci faptul ca platesc servicii de care nu beneficiaza, edilul sef ne-a spus: “Acesta este scopul intalnirii de astazi de la ADI Dunarea, pentru a discuta faptul ca unii cetateni platesc un lucru de care nu beneficiaza. Mi  se pare normal sa se rezolve, ori in sensul bransarii acestora la reteaua de canalizare, ori al neplatii.

Dar repet, din informatiile preliminare pe care le am, se pare ca atunci cand s-a votat un regulament, asa s-a prevazut in el. O sa vedem si cine a votat, pentru a nu avea situatia ca unii astazi sa critice ce au votat ieri”.

Cat despre faptul ca acei braileni care au fost pusi la plata, timp de ani de zile, pentru servicii de canalizare de care nu au beneficiat, ar putea sa dea in judecata CUP Dunarea, Dragomir a dat un raspuns din care reiese ca tot pagubitu-i vinovat: “Acei cetateni  in primul rand ar fi trebuit ca prin reprezentantii lor sa incerce obtinerea anularii acelui regulament, pentru ca CUP Dunarea, daca acel regulament este valid, procedeaza in baza lui. Deci noi trebuie sa modificam regulamentul. Eu vorbesc pe procedura acum.

Din punctul meu de vedere, acolo lucrurile nu trebuie sa continue in sensul neplatii pentru un serviciu de care nu beneficiaza, ci toti cei din zona trebuie sa fie bransati la canalizare”.

Declaratia integrala a primarului Marian Dragomir pe aceasta tema, aici: