Dragomir: Consiliul Local Chiscani a aprobat asocierea cu Primăria Brăila și CJ, în vederea administrării stațiunii Lacu Sărat

Veste bună cu privire la soarta stațiunii Lacu Sărat: Consiliul Local Chiscani a aprobat zilele trecute o hotărâre care vizează un parteneriat cu Primăria municipiului Brăila și Consiliul Județean, în vederea înființării unei Asociații de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) care să se ocupe de administrarea și modernizarea stațiunii amintite.

După ani de zile de controverse pe această temă – timp în care stațiunea, care oricum era într-o stare deplorabilă, n-a avut decât de pierdut -, în sfârșit, consilierii locali de la Chiscani au votat în favoarea asocierii cu Primăria și CJ.

Amintim că la începutul anului 2017 CJ și CLM Brăila au votat pentru această asociere, însă consilierii locali din Chiscani au votat împotrivă în două ședințe consecutive, ceea ce a blocat orice demersuri în sensul modernizării stațiunii prin implicarea celor trei părți interesate în acest sens. După câțiva ani în care Primăria Chiscani nu a reușit să modernizeze stațiunea cu forțe proprii – așa cum credea că poate primarul Cojea -, Consiliul Local Chiscani, în sfârșit, a votat pentru realizarea asocierii.

Potrivit primarului Marian Dragomir, dat fiind că CLM Brăila a aprobat deja o Hotărâre în acest sens, va fi nevoie ca într-o ședință CLM să se facă  unele modificări în textul vechii HCLM și după ce și CJ va proceda la modificarea Hotărârii votate în 2017, se vor putea începe demersurile concrete pentru înființarea ADI.

Potrivit lui Dragomir, va fi necesar să se voteze din nou cu privire la numele ADI, dar fiind că vechiul nume nu mai este valabil.