DRAGOMIR: CU SIGURANTA SE VEDE O SCADERE A NUMARULUI DE CAINI PE STRAZILE DIN MUNICIPIU

Primarul Brailei, Marian Dragomir, considera ca deja incep sa fie vizibile in municipiu rezultatele actiunilor intreprinse pe linia ridicarii maidanezilor de pe strazi.

Dragomir spune ca in ultimul an si jumatate s-au luat de pe strazi peste 2.000 de caini si se va continua in acelasi ritm, pana cand nu va mai fi niciun maidanez in oras: “In anii 2016 si 2017 au fost realizate de Primaria municipiului Braila foarte multe campanii de sterilizare, in parteneriat cu ONG-uri, fara costuri pentru Primarie. Noi am asigurat doar spatiile in care s-au facut sterilizarile si plata utilitatilor.

Anul trecut am luat decizia drastica, dar necesara, a  eliminarii cainilor agresivi si bolnavi din municipiul Braila, inclusiv prin metoda eutanasierii.

O sa fac o comparatie: daca anul trecut au fost ridicati 1.309 sau 1.319 caini din municipiul Braila, in primele 5 luni ale acestui an au fost ridicati peste 800 de caini. Acest lucru se datoreaza faptului ca Primaria municipiului Braila a dotat SUPAGL cu o masina proprie de captura, cumparata din fondurile Primariei. Actiunile de ridicare a cainilor continua in acelasi ritm si va dati seama, daca intr-un an si 5 luni am ridicat peste 2000 de caini din municipiu, ca vom continua in acelasi ritm, pana cand nu vor mai fi caini pe strazi. Cu siguranta se vede o scadere a numarului de caini.

Vreau sa spun ca cea mai mare parte dintre cainii ridicati in anul 2017 sau in anul 2018 au plecat catre adoptii internationale”.