DRAGOMIR: CUP N-A TERMINAT VERIFICAREA FACTURILOR. S-AU VERIFICAT CIRCA 80% DINTRE ACESTEA. CRED CA PANA LA URMATOAREA CONFERINTA DE PRESA SE TERMINA

Compania de Utilitati Publice (CUP) Dunarea Braila inca n-a terminat verificarea facturilor emise in ultimii 3 ani, care vizeaza taxa pe apa de ploaie.

Cei de la CUP a inceput actiunea de verificare a facturilor emise in ultimii 3 ani pentru toti clientii din judet, dupa ce o instanta judecatoreasca a stabilit prin sentinta definitiva ca amintita companie a calculat eronat facturile braileanului Mihail Stafida pe ultimii 3 ani, in ceea ce priveste taxa pe apa de ploaie si a impus returnarea sumei incasate abuziv de companie.

In perioada 1 februarie – 29 martie (2 luni), potrivit primarului municipiului, Marian Dragomir, s-au verificat facturile pentru 12.000 din totalul celor 13.831 clienti care platesc taxa pe apa de ploaie. La finele lunii martie mai erau de verificat 1.831 clienti si din cate ni se spune, in perioada 1 aprilie – 19 iulie (3 luni si jumatate) nu s-a reusit verificarea acestora.

Intrebat astazi daca s-a finalizat verificarea facturilor CUP, edilul sef ne-a spus: “Cred ca 80%”.

Intrebat cum se face ca in 3 luni si jumatate, cei de la CUP n-au reusit sa verifice facturile unui numar de 1.800 de clienti, cand in 2 luni au putut sa verifice facturile a 12.000 de clienti, Marian Dragomir ne-a raspuns: “Cred ca la urmatoare conferinta de presa aveti totul final. E o chestiune de procedura tehnica la ei, pentru ca sumele care ies trebuie sa fie corelate cu altele, sa <<bata>>, sa se inchida circuitul si asa mai departe. E o chestiune tehnica”.

Edilul sef a mai spus ca deocamdata nu stie care este numarul facturilor eronate. El a precizat insa ca din cate a fost informat, “compania nu va avea de suferit de pe urma acestei recalculari, pentru ca lucrurile se vor compensa: ce vor incasa de la unii, vor plati ceilalti”.

Desi initial atat primarul Dragomir (PSD), cat si directorul general al CUP, Silviu Mangiurea (PSD), declarau ca cetatenii care vor avea de primit bani de la CUP vor putea opta intre a li se returna banii integral si a se face compensare cu viitoarele facturi, se pare ca pana la urma s-a decis sa se apeleze doar la ultima varianta: brailenii respectivi nu vor mai achita facturile de la CUP, pana se acopera suma care trebuia sa le fie returnata.