DRAGOMIR: DA, S-AU FACUT ASFALTARI DE MANTUIALA… N-AU MUNCITORI BUNI, NU SE MAI GASESC OAMENI CU EXPERIENTA, CE SA-I FACI?

Primarul Brailei, Marian Dragomir, a devenit zen de la o vreme, el acceptand si tratand cu o serenitate de invidiat vestile proaste. De exemplu, ne referim la intelegerea de care a dat dovada Dragomir in privinta lucrarilor de mantuiala realizate de firma “Micatis Prod”, care se ocupa de plombari si asfaltari iernatice si pentru care edilul sef are o explicatie: societatea respectiva este la inceput si nu are experienta in domeniu, insa cu timpul, muncitorii vor invata sa lucreze mai bine. Cum ar veni, ei capata experienta pe banul public si pe gropile din strazile noastre…

Nici lucrarile de mantuiala facute de firma “Drumuri Mot Construct” SRL Braila, la refacerea carosabilului, dupa inlocuirea conductei de apa de pe Calea Calarasilor, nu l-au scos din starea zen pe primar, desi in zona Colegiului”Gh. M. Murgoci” s-a turnat de mai multe ori asfalt,  fiindca muncitorilor nu le-a iesit cum trebuie de la prima incercare… Si pentru aceasta situatie, Dragomir (care pare mai degraba agentul de PR al firmelor respective, decat primar) le-a gasit o scuza: nu se mai gasesc muncitori buni; fatalitate!

Intrebat daca celor de la “Drumuri Mot Construct” li s-a platit de mai multe ori pentru aceeasi lucrare, edilul sef a dat asigurari ca nu s-a intamplat asa ceva: “Nu stiu daca au decontat, dar stiu ca refacerea lucrarii nu a fost platita, adica societatea respectiva a efectuat inca o data lucrarea.

Ne confruntam si noi cu o problema la momentul de fata. Sunt foarte curios, cand vom avea utilajele proprii ale Primariei municipiului Braila, daca vom gasi oameni care sa aiba experienta in lucrari de infrastructura. Societatile de astazi – si nu doar cele care lucreaza cu Primaria, ci foarte multe societati -, se plang ca nu gasesc oameni cu experienta in constructii si drumuri, pentru ca foarte multi dintre ei fie au imbatranit, fie nu mai doresc sa lucreze in aceste sectoare de activitate”.

In ceea ce priveste faptul ca “Drumuri Mot Construct” – care apartine fiului unui coleg PSD-ist de-al lui Dragomir – este una cu experienta in domeniu, deci ar trebui ca muncitorii sa stie ce fac, edilul sef a comentat: “Eu am avut o discutie cu cei din conducerea CUP Dunarea ca lucrurile trebuie refacute si s-au refacut acolo”.

Ar fi interesant de vazut daca Marian Dragomir ar fi la fel de intelegator in cazul unor muncitori care ar face lucrari de mantuiala la el acasa si pe care le-ar plati din buzunarul propriu.