DRAGOMIR: DA, TRACON VREA SA MAJOREZE TARIFUL LA GROAPA ECOLOGICA. DACA SE VA ACCEPTA MAJORAREA, DECIZIA O VA LUA CLM, NU EU

Primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), admite ca firma Tracon a transmis o adresa prin care isi anunta intentia de a majora tariful pentru depozitarea gunoiului la groapa ecologica de la Muchea, insa spune ca nu este sigur ca Municipalitatea va accepta aceasta solicitare. Edilul n-a negat ca este posibil ca majorarea tarifului sa fie acceptata, insa a precizat ca nu el, personal, va decide asta, ci Consiliul Local Municipal.

Intrebat de consilierul Petrica Popa (PNL) daca se va majora de la 1 ianuarie controversata taxa de salubrizare – a carei valoare nemultumeste oricum  foarte multi braileni -, edilul sef nu a dat un raspuns clar, preferand sa se rezume la a se referi la majorarea de tarif solicitata de firma Tracon, care detine groapa de gunoi ecologica: “Daca va fi cazul si vor justifica intr-un mod pertinent acea crestere, ea cu siguranta va fi sau nu votata in Consiliul Local”.

In conditiile in care alta groapa ecologica nu mai exista in judetul Braila, iar Municipalitatea este obligata de reglementarile legale sa depoziteze deseurile la o groapa ecologica, este greu de crezut ca Municipalitate ar avea o alta varianta decat sa accepte o crestere a tarifului. Ca atare, cel mai probabil, singura chestiune aflata sub semnul intrebarii ar fi valoarea majorarii tarifului perceput de Tracon, nu majorarea, in sine”.

Pe de alta parte, primarul a declarat din nou ca nu este multumit de modul in care se presteaza serviciile de salubritate in municipiu si ca acesta este si motivul pentru care a sustinut dotarea firmei Eco – la care actionar majoritar este CLM – cu utilaje moderne.

Dragomir i-a raspuns si consilierului Bogdan Botea (PND), care a propus ca minorii sa nu mai plateasca taxa de salubritate, iar in compensare, sa se majoreze taxa pentru brailenii majori: “Nu stiu sa va raspund ce gandire a fost in 2014, probabil a fost aceea a distribuirii pe numarul de persoane care produc gunoi in municipiul Braila, dar consider ca a lua banii dintr-un loc si a-i muta in alta parte, de fapt, duce doar la o redistribuire. Nu sunt astazi in masura sa va spun eu, din punct de vedere juridic sau fiscal, care este procedura cea mai corecta”.

Amintim ca discutia despre o posibila noua majorare a taxei de salubritate, incepand din ianuarie 2018, are loc in contextul in care peste 10.000 de braileni au semnat o petitie prin care cer reducerea taxei amintite.

Declaratia integrala a primarului Dragomir pe aceasta tema, aici: