Dragomir: Daca exista acordul proprietarilor de pe intreaga scara, se poate face contorizarea individuala a consumului de apa

7

Candidatul PSD la Primaria Brailei, Marian Dragomir, declara ca solutia pe care o propune, de contorizare individuala  a consumului de apa pe fiecare apartament in parte si de incheiere a contractului cu Compania de Utilitati Publice “Dunarea” de catre fiecare familie in parte, nu ar implica o obligativitate pentru proprietarii de apatamente, ci ar fi optionala. El a precizat insa ca din punct de vedere tehnic, pentru a se putea realiza acest lucru, adica pentru a se face o alta retea de alimentare cu apa, separata de cea actuala, este nevoie de acordul cetatenilor de pe intreaga scara: “Noi am avut o situatie similara la caldura si toti cei care au dorit sa se debranseze au adus o adeverinta de la asociatia de proprietari prin care au dovedit ca nu au datorii si s-au debransat, pentru a plati cat consuma si a nu mai avea in factura si pierderile de la contorul de la intrarea in bloc si pana la apartamentul lor. La fel si la apa, toti cei care nu au datorii vor putea sa se debraseze de la reteaua comuna si sa se contorizeze individual, ca sa plateasca atat cat consuma. Cetatenii care platesc la zi nu trebuie sa mai sufere din vina celor care uita sa isi plateasca consumul la apa, iar contorizarea individuala este solutia – si prin asta, eu ma refer si la contractarea individuala si emiterea facturii, individual, pentru fiecare apartament, pentru fiecare proprietar.

Exista in Braila blocuri care au deja coloana de apa si contor pe scara. Mai mult decat atat, pentru fiecare dintre acele apartamente, incheierea unui contract individual conduce la situatia in care apa nu se mai opreste generalizat, ci doar la cel care nu plateste.

Daca exista acordul proprietarilor de pe intreaga scara, se poate face aceasta lucrare de contorizare individuala, insa nu va fi ceva obligatoriu, ca sa se spuna ca cei de la CUP decid o masura invaziva si-i obliga pe toti proprietarii sa-si gaureasca apartamentele. Deci se va intampla doar pentru cei care doresc si care iau decizia pe intreaga scara, dar eu va spun ca in cateva luni de zile, cand vor vedea diferentele la costuri, tot mai multi cetateni din Braila vor dori, la randul lor, sa aiba contorizare individuala. Se va intampla la fel cum s-au debransat de la CET, pentru a plati doar cat consuma centrala si a avea apa calda si caldura oricand doresc”.