Dragomir: „Dacă LPS va veni cu un proiect pentru reabilitarea bazinului acoperit, Primăria Brăila are disponibilitatea de a aloca fonduri, în limita bugetului”. În bugetul de anul acesta nu sunt prevăzute fonduri pentru o astfel de investiție

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, declară că din informațiile pe care le deține, până la acest moment nu a fost depus din partea conducerii Liceului cu Program Sportiv (LPS) niciun proiect ce vizează reabilitarea bazinului de înot acoperit și deci, nicio cerere de finanțare în acest sens: „Procedura e în felul următor: școlile vin cu proiecte pe care Primăria le finanțează”.

Dragomir a răspuns în acest fel întrebărilor noastre cu privire la eventualele intenții ale Municipalității de a aloca fonduri pentru acest obiectiv, având în vedere că bazinul acoperit se află într-o avansată stare de degradare și există riscul ca acesta să nu mai funcționeze, dat fiind că poate reprezenta un pericol pentru sportivi.

Subiectul a fost discutat astăzi în cadrul unei conferințe de presă organizate la CSM Brăila, directorul instituției, Anamaria Necoară, afirmând că dacă nu se va deschide bazinul acoperit, înotătorii de la CSM nu vor avea unde să se antreneze pentru competiții nici în orașul nostru și nici în Galați. Necoară a mai afirmat că Primăria este cea care trebuie să aloce banii pentru reabilitarea bazinului acoperit.

În ceea ce-l privește, edilul șef ne-a declarat că știe că la nivelul conducerii LPS  se fac demersuri în sensul realizării unui proiect și a mai precizat că în cazul în care va fi depus la Primărie proiectul și cererea de finanțare, există disponibilitatea de a se aloca fonduri, „în limita bugetului”. Asta înseamnă, mai exact, că anul acesta nu se pot aloca fonduri, fiindcă nu a fost prevăzută în bugetul pe anul în curs o investiție în acest sens.