DRAGOMIR: DACA SE APROBA NOUA LEGE, VOI INITIA UN PROIECT DE HOTARARE PENTRU ELIMINAREA TAXEI PE APA DE PLOAIE

Primarul municipiului, Marian Dragomir (PSD), sustine ca dupa ce se va aproba si in Camera Deputatilor proiectul de lege care permite tuturor consiliilor locale sa ia decizia eliminarii taxei pe apa de ploaie din facturile consumatorilor casnici, iar actul normativ va intra in vigoare, va prezenta in CLM un proiect de hotarare privind scoaterea taxei pe apa de ploaie din facturile brailenilor.

Dragomir i-a raspuns astfel consilierului municipal Petrica Popa (PNL), care i-a cerut edilului sa-i indemne pe deputatii PSD de Braila sa voteze proiectul care modifica actuala legislatie privind taxa pe apa de ploaie, ce a fost deja aprobat in Senat.

Dragomir a mai comentat ca prin interventia sa, liberalul recunoaste, implicit, ca taxa pe apa de ploaie nu putea fi eliminata pana acum de catre CLM: “In primul rand, prin votarea in Senat a acestui proiect de lege s-a facut in pas. Dar dincolo de acest pas, trebuie sa mai avem in vedere un lucru: dvs acum ati recunoscut ca eliminarea din factura a costurilor pentru apa de ploaie nu se putea face de catre primar sau de catre Consiliul Local, ci doar prin lege, asa cum s-a votat in Senat. Tot intr-o forma de gluma (sunt convins ca nu va suparati): vi s-a anulat referendumul.”

“Care referendum?”, a intrebat Petrica Popa.

“Acela cu demiterea mea.”

“Pai si ce are una cu alta? Ce are apa de ploaie cu demiterea dvs?”

“Pai pentru asta faceati referendum! Sau pe dvs nu v-au informat? De fapt – si asta e ultima gluma, promit -, eu am observat ca sunteti mai rebel in interiorul partidului si e posibil ca dvs sa nu fi semnat pentru demiterea mea, deoarece stiati ca doar prin lege se face!”

“Nu va grabiti cu…”

“Nu ma grabesc. Revenind, acum, la modul foarte serios: asteptam ca si in camera decizionala sa se voteze acest proiect de lege si eu voi veni cu un proiect de hotarare pentru eliminarea taxei pe apa de ploaie, in baza legii care va fi votata si promulgata de catre presedinte, dupa publicarea in Monitorul Oficial”.

Amintim ca liberalii au anuntat ca incep sa stranga semnaturi pentru organizarea unui referendum pentru demiterea primarului Marian Dragomir si dizolvarea CLM Braila, ca urmare a modului in care edilul si majoritatea din CLM au refuzat sistematic sa sustina sau sa aprobe orice demers pentru eliminarea taxei pe apa de ploaie. Liberali braileni sustin ca si in baza actualului cadru legislativ exista posibilitatea eliminarii taxei pe apa de ploaie, dovada ca in alte orase din tara s-a intamplat acest lucru.