DRAGOMIR: DANAILA TREBUIE SA-SI DEA DEMISIA DIN ORICE FUNCTIE PUBLICA SI SA LASE POSIBILITATEA ADEVARATILOR LIBERALI SA CONDUCA PNL

Primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD) se razboieste cu presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, care in ultima vreme ii deranjeaza foarte tare pe liderii PSD locali. Ultima chestiune care i-a iritat pe social-democrati a fost faptul ca Danaila a prezentat intr-o conferinta de presa cazul braileanului Mihail Stafida, care a castigat un proces intentat CUP Dunarea, instanta constatand faptul ca aceasta companie i-a incarcat substantial facturile clientului sau si obligand CUP sa-i recalculeze facturile lui Stafida si sa-i dea inapoi banii incasati abuziv in perioada 2014-2017. Liberalul a solicitat verificarea tuturor facturile emise de CUP in acea perioada si restituirea banilor catre toti clientii care au fost pagubiti prin calculul eronat al taxei pe apa de ploaie. In plus, Danaila cere in continuare eliminarea taxei pe apa de ploaie.

Dragomir a ripostat astazi catalogandu-l drept “mincinos” pe presedintele PNL, pentru ca acesta cere acum eliminarea taxei pe apa de ploaie, in conditiile in care la inceputul anului 2013, pe cand Danaila era viceprimar, in calitate de reprezentant al CLM Braila, a votat in favoarea modificarii formulei de calcul a taxei amintite in cadrul Adunarii Generale a Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara (ADI) “Dunarea”. Mai exact, se intreaba primarul, daca in 2013 Danaila n-a zis ca vrea eliminarea apei de ploaie, de ce zice acum?

Edilul sef a comentat astazi ca daca actuala conducere a CUP Dunarea l-a demis pe directorul comercial, pentru neregulile descoperite in privinta calculului eronat al facturilor,  el, personal, l-ar fi demis pe Danaila, daca acesta ar mai fi fost viceprimar: “Mie imi pare rau ca domnul viceprimar Danaila nu mai este si azi viceprimar, pentru ca as fi luat aceeasi masura si cu dansul, pentru minciuna si inducerea in eroare a brailenilor vizavi de o formula de calcul a apei de ploaie pe care a girat-o prin prezenta sa; sper ca nu zambea atunci cand era in prezidiu. Eu va spun ca un om politic poate sa greseasca, dar un om politic care minte isi incheie cariera. Si aici am dovedit cu documente cine a mintit (documente care atesta ca Danaila a fost prezent la sedinta Adunarii Generale de la Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara ADI Dunarea din 2013, in care s-a votat actuala formula de calcul a taxei pe apa de ploaie si in care liberalul n-a avut nicio obiectie. Precizam ca seful PNL Braila n-a negat niciodata  ca ar fi fost prezent la acea sedinta – n. r.). De aceasta data, domnul fost viceprimar a mai demonstrat ca inca o data a ascuns adevarul. A participat la sedinta in care au fost stabiliti coeficientii pentru apa de ploaie si nu a avut de spus nimic. Probabil de la inaltimea functiei de viceprimar i se pareau mici coeficientii acestia…

Din punctul meu de vedere, pentru minciunile in forma continuata, eu consider ca domnul Danaila trebuie sa-si dea demisia din orice functie publica si sa lase posibilitatea adevaratilor liberali sa conduca acest partid. Un presedinte care omite adevarul nu poate fi urmat, nu poate fi un lider si nu are nicio sansa atunci cand participa la alegeri”.

Dragomir il considera vinovat pe Danaila si pentru faptul ca in calitate de viceprimar ce avea in coordonare CUP Dunarea (functie ocupata pana in vara lui 2016 – n.r.), nu si-a dat seama ca in perioada 2014-2016, aceasta a folosit in mod ilegal doua formule diferite pentru calculul taxei pe apa de ploaie. Mai exact, in opinia primarului, viceprimarul Danaila trebuia sa descopere faptul ca unele dintre facturile CUP erau calculate dupa o formula care nu mai era valabila.

Marian Dragomir (PSD) are pretentia ca fostul viceprimar Danaila (PNL), care avea in atributii CUP Dunarea, sa descopere aceste nereguli in modul in care compania calcula facturile clientilor sai, dar nu este deranjat ca insusi directorul general al CUP, Silviu Mangiurea (PSD), nu a descoperit neregulile respective in ultimul an si jumatate si abia acum, cand presa a adus in atentia publica acest caz Stafida, directorul companiei a inceput sa faca verificari si a constatat cu stupoare ca se factura in paralel cu doua formule diferite, desi numai una era cea legala. In plus, pe Dragomir nu-l deranjeaza nici ca actualul viceprimar, Alexandru Jantea-Crican (PSD), care are in coordonare CUP Dunarea de un an si jumatate, nu a descoperit aceste nereguli.

Probabil ca de la inaltimea scaunului de primar, nu vezi aceleasi lucruri cand viceprimar este un adversar politic, ca atunci cand viceprimar este un coleg de partid…