Dragomir: Decizia privind oportunitatea pastrarii transportului de tip maxi-taxi se va lua tinand cont de dorintele brailenilor si de eficienta economica

P1150159

Candidatul PSD la Primaria Brailei, Marian Dragomir, considera ca trebuie mentinute abonamentele subventionate pentru pensionari, iar limita veniturilor pana la care varstnicii pot beneficia  de acest tip de facilitati trebuie sa creasca, in comparatie cu plafonul actual, care este de 1.000 lei.  De asemenea,  Dragomir are in vedere subventionarea in continuare a abonamentelor pentru elevi si introducerea subventiilor si pentru studenti.

In ceea ce priveste soarta transportul privat, de tip maxi-taxi, candidatul PSD considera ca analiza cu privire la oportunitatea mentinerii acestuia trebuie facuta in cursul anului viitor de catre consilierii locali, analizandu-se modul in care transportatorii privati respecta clauzele contractuale si tinand cont si de opinia cetatenilor, pe aceasta tema: „Provin din mediul privat, dar cred ca firma de transport public de calatori <<Braicar>> trebuie sa se modernizeze permanent, pentru a oferi conditii moderne de transport, informatii actualizate si o sustinere sociala pentru elevi, studenti si pensionari.

Transportul privat de tip maxi-taxi din Braila va trebui sa se incadreze in prevederile contractelor aflate in vigoare. Dar asa cum Primaria Braila are obligatii, si transportatorii privati au obligatia de a respecta traseele si orarul de transport, de a elibera bilet, a avea mijloace de transport mai noi de 10 ani si respecta normele de mediu. Nerespectarea prevederilor contractuale pentru oricare dintre parti va conduce la aplicarea prevederilor legale.

Analiza asupra oportunitatii si eficientei pastrarii transportului privat de calatori se va face cu un an inainte de expirarea contractelor, iar in anul 2018, Consiliul Local Muncipal Braila va decide, tinand cont de perceptia publica, dorintele brailenilor si de eficienta economica”.