Dragomir declară că Primăria Brăila are „o relație neutră” cu Guvernul Ciucă: „Nu mai există probleme majore, având în vedere că au dispărut miniștrii aceia siniștri de la Sănătate și restricțiile acelea. Nu mai sunt nici prefecți care să închidă brăilenii în case”

Primarul Brăilei, Marian Dragomir (PSD), declară că Municipalitatea are „o relație neutră” cu Guvernul Ciucă, adică „sunt câteva ministere cu care interacționăm și foarte multe ministere cu care nu comunicăm”. Dragomir a făcut aceasta declarație în contextul în care a fost întrebat într-o conferință de presă cum se înțelege conducerea Primăriei cu Guvernul PNL-PSD, având în vedere că în trecut a criticat dur guvernele PNL.

„Putem să spunem că singurul avantaj în momentul de față este că miniștrii nu se mai bagă peste administrația locală și nu mai încearcă prin regulile lor absurde să blocheze administrația locală”, a mai spus edilul șef.

Acesta a precizat că în ceea ce privește colaborarea Primăriei cu ministerele care în prezent sunt conduse de PSD, există un dialog și „lucrurile funcționează absolut normal, se desfășoară într-un cadru instituțional corect”.

În ceea ce privește Ministerul Dezvoltării, Dragomir spune că relația Municipalității cu acesta este una „decentă, de colaborare, momentan. Sper să nu apară niciun fel de disfuncționalități”.

El a mai afirmat că discutând la modul general, în prezent nu mai există probleme majore în relația dintre Primăria Brăila și vreun minister, „având în vedere că au dispărut miniștrii aceia siniștri de la Sănătate și nu mai sunt nici restricțiile acelea, nu mai avem astfel de probleme. Cu siguranță n-au mai fost nici prefecți ca cei pe care-i știți dvs, din perioada în care nu știau decât să închidă brăilenii în case, să pună mai multă presiune pe ei. Avem o colaborare foarte bună cu Prefectura în momentul de față”.