Dragomir: Declarațiile domnului Canciu sunt o bătaie de joc la adresa Prefecturii și demonstrează încă o dată haosul din PNL

„Comunicatul de presă al domnului Canciu este o bătaie de joc la adresa Prefecturii și demonstrează încă o dată haosul din PNL” – este replica primarului Brăilei, Marian Dragomir (PSD), la acuzațiile ce i-au fost aduse de inspectorul școlar general al județului, Cătălin Canciu (PNL), pe tema centrelor de vaccinare. Mai exact, liberalul susține că edilul șef „își bate joc de noi, brăilenii: ba închide centrele de vaccinare, ba le redeschide” și că „astăzi lumea stă la cozi la vaccinare pentru că primarul Dragomir are o viziune obturată politic și nu vede dincolo de propriul birou”.

Șeful ISJ Brăila se referă la fapttul că luna trecută primarul a solicitat Consiliului Local Municipal să aprobe revenirea unui număr de cinci săli de sport la destinația de spații de învățământ, în condițiile în care printr-o hotărâre CLM anterioară le fusese schimbată destinația, fiind transformate în centre de vaccinare antiCOVID. Dragomir a explicat la acea vreme că aceste centre de vaccinare nu au fost folosite deloc, iar elevii au nevoie de spații în care să-și desfășoare activitățile de educație fizică, directorii unităților de învățământ respective solicitând ca sălile de sport să revină la destinația lor inițială. Pe 13 octombrie, însă, Prefectura a transmis Primăriei o solicitare de a identifica un spațiu adecvat pentru amenajarea unui centru de vaccinare, iar Municipalitatea, la rândul său, a trimis adrese către unitățile de învățământ, solicitând acestora să anunțe dacă au disponibil un astfel de spațiu. În aceste condiții, inspectorul școlar general Cătălin Canciu îl acuză pe Dragomir că este „incoerent” și-i sugerează „să găsească alte soluții dacă are nevoie de centre de vaccinare în plus, să nu mai apeleze la sălile de sport”.

La rândul său, primarul îi sugerează lui Canciu să citească mai bine documentele, înainte de a-i ataca pe alții, fiindcă nu e vorba de mai multe spații/centre de vaccinare, ci de unul singur: „Dacă ar fi avut măcar bunul simț să citească adresa de la Prefectura sau să discute cu domnul subprefect Nițescu (ce este și el membru PNL), domnul Canciu ar fi înțeles că Centrul de vaccinare de la Carrefour se va închide și Prefectura a solicitat un singur spațiu în municipiu, pentru relocare”.