DRAGOMIR: DEOCAMDATA, PIERDERILE INREGISTRATE LA PATINOAR AU FOST SUPORTATE DOAR DE PRIMARIE. CJ TREBUIE SA ACOPERE JUMATATE DIN SUMA

Primarul Brailei, Marian Dragomir, admite ca pierderile de peste 1 milion de lei (10 miliarde lei vechi) inregistrate in ultimii 3 ani de Patinoarul Municipalitatii – aflat in administrarea Serviciului de Utilitate Publica, Administrare si Gospodarire Locala (SUPAGL) -, nu au fost suportate in mod egal de Municipalitate si de CJ, asa cum era prevazut in contractul de parteneriat incheiat intre cele doua administratii.

Intrebat astazi daca s-a impartit pierderea – asa cum ar fi trebuit – sau suma amintita a fost suportata integral de Municipalitate, Dragomir a declarat ca SUPAGL-ul a suportat pierderile inregistrate in cei 3 ani si ca “sunt in analiza mai mult aspecte” in legatura cu impartirea pagubei cu CJ.

L-am intrebat in continuare pe edil ce mare analiza trebuie facuta, in conditiile in care vechiul contract aprobat de CJ si CLM privind colaborarea pentru a sustine activitatea patinoarului spunea foarte clar ca se impart in mod egal eventualele pierderi.

“Exista o comisie care analizeaza acel parteneriat trecut si posibilitatile de a recupera sumele respective. Se fac discutii cu CJ pentru recuperarea sumei. Se prezinta, se fac discutii in acest sens, exista o procedura…”, a raspuns ezitant primarul, desi in 3 ani ar fi fost firesc ca Municipalitatea sa se fi recuperat deja de la CJ o parte din suma.

In orice caz, in opinia edilului sef, este normal ca CJ sa sustina pe baza de cofinantare si proiecte ale Municipalitatii, precum o face in cazul acestui parteneriat pentru sustinerea in comun a functionarii patinoarului- parteneriat care se face acum in baza unui nou contract, ce a aprobat luna trecuta de CLM si CJ. Dragomir s-a aratat nemultumit de opiniile critice exprimate de unii consilieri judeteni liberali, in legatura cu modalitatea de finantare a acestui obiectiv cu fonduri de la bugetul CJ : “CJ include si municipiul Braila. Poate asta n-au inteles consilierii din opozitie: CJ nu exclude municipiul Braila. La patinoar accesul nu este doar pe baza de buletin, doar pentru cei din municipiul Braila, este pentru toti, inclusiv pentru cei din alte localitati. Aici este vorba de a sustine o activitate economica ce este in beneficiul tuturor cetatenilor din municipiul Braila. Patinoarul poate fi considerat ca o activitate sociala pe care o Primarie trebuie sa o ofere locuitorilor. Un Consiliu Judetean trebuie sa arate sustinere pentru desfasurarea acelor activitati pentru locuitorii de pe teritoriul acelui judet. Ca de fiecare data, consilierii din opozitie vor gasi diverse variante pentru a critica pe cei care incearca sa faca un lucru bun pentru locuitorii municipiului Braila; tine de strategia lor politica. In cazul de fata, este una gresita”.

Amintim ca la pationar s-au inregistrat pierderi de 3 miliarde lei vechi in 2015, de 4 miliarde lei vechi in 2016 si de 4,2 miliarde de lei vechi in 2017.