DRAGOMIR, DESPRE ACUZAȚIILE LANSATE DE DĂNĂILĂ: ATUNCI CÂND SE DEPĂȘESC LIMITELE ÎN POLITICĂ SUNT DOUĂ VARIANTE – SCUZELE ELEGANTE SAU SUPORTAREA CONSECINȚELOR

Primarul Brăilei, Marian Dragomir (PSD), declară că dacă președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, nu își cere scuze public pentru acuzațiile pe care i le-a adus astăzi, îl va acționa în instanță.

Mai concret, liberalul a afirmat astăzi că Dragomir „a încercat să mușamalizeze apariția unui focar de COVID în structurile Primăriei Brăila”, că edilul șef că i-ar fi recomandat salariatului de la Direcția de Strategii care se simțea rău să meargă să-și facă testul pentru depistarea COVID-19 la o clinică privată, nu la Spitalul Județean, că „probabil” a făcut presiuni asupra clinicii respective pentru a nu anunța Direcția de Sănătate Publică despre faptul că a făcut acel test și apoi, că Dragomir ar fi făcut presiuni asupra clinicii să nu anunțe DSP că testul a fost pozitiv.

Primarul se arată indignat de aceste acuzații și spune că a procedat exact așa cum prevede legislația în vigoare în astfel de cazuri.

Marian Dragomir afirmă că lansând asemenea minciuni în spațiul public, Dănăilă „a depășit orice limită a bunului simț”: „Dacă nu își cere scuze îl voi da în judecată, fiindcă deja depășit orice limită a bunului simț. Și vreau să-și ceară scuze public, printr-un comunicat de presă, așa cum a făcut și acuzațiile respective.

Este o minciună sfruntată tot ce spune și este cu atât mai grav, cu cât face referire la un subiect atât de important, fiindcă nu ne jucăm când este vorba despre COVID-19. Nu voi lăsa lucrurile așa, pentru că dacă el vede că nu se întâmplă nimic după ce face asemenea lucruri, va continua în același mod. Am văzut că și într-o emisiune de televiziune a venit cu tot felul de minciuni. Trebuie să se oprească, nu se poate așa ceva. Asta nu mai este luptă politică, a coborât nivelul mult prea mult. Ori își cere scuze public, ori are o problemă.

Eu pot să fac oricând dovada  ca nu am vorbit cu acele persoane, nu am spus nimănui să ascundă ceva.

Zice că aș fi făcut presiuni la un laborator privat?! Nici nu-i cunosc pe oamenii ăia!

Atunci când se depășesc limitele în politică sunt două variante: scuzele elegante sau suportarea consecințelor.

Probabil pe Dănăila l-a prins curentul în Pădurea Stejarul și a făcut temperatură. Doar un mincinos sau un inconștient poate trimite astfel de aberații la presa. Totul este o mascaradă electorală. Afirmațiile domnului Dănăila sunt false și îl somez public să dovedească în termen de 3 zile afirmațiile făcute sau să recunoască faptul că a greșit și a fost indus în eroare. În caz contrar, îl voi da în judecată, pentru a-și cere scuze public. Nu mă interesează despăgubiri financiare de la el, dar când le voi câștiga, o să le donez integral unei case de copii”.