DRAGOMIR, DESPRE AUTORITATILE GALATENE: LUCRURILE NU POT FI VAZUTE INTR-UN MOD ATAT DE MARUNT, CAND E VORBA DE ASOCIEREA DINTRE BRAILA SI GALATI. ASOCIEREA AR FI BENEFICA AMBELOR ORASE

Primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), este de parere ca autoritatile galatene ar trebui sa inteleaga ca interesul zonei Braila – Galati este mai important decat interesele unui singur judet si ca infiintarea Asociatiei Intercomunitare “Dunarea de Jos” si demararea unor investitii de interes zonal ar aduce beneficii ambelor judete, chiar daca terenurile pe care s-ar realiza investitiile respective sunt pe raza administrativ-teritoriala a judetului Braila.

Dragomir a declarat astazi ca autoritatile galatene refuza sa colaboreze, in ideea infiintarii Asociatiei amintite, pentru ca “terenurile respective nu le apartin si nu vor sa dezvolte niste terenuri care nu sunt ale lor”, iar in acest context, edilul sef a fost intrebat daca personal, ar fi fost de acord sa investeasca banii Municipalitatii intr-un proiect care se realizeaza pe terenul altei localitati.

Primarul a raspuns: “Noi am vrut sa facem acest lucru la statiunea Lacu Sarat, fara sa tinem cont de orgoliile Municipiului Braila – care pierduse in instanta statiunea -, pentru ca dezvoltarea statiunii ar fi insemnat, implicit, si dezvoltarea municipiului, prin turistii care vin in statiune, care ar fi venit si in municipiu, ar fi facut cumparaturi si ar fi mers sa vada diverse lucruri.

La fel, si dezvoltarea zonei dintre Braila si Galati este benefica ambelor municipii, pentru ca cei care vin si se dezvolta acolo vor locui ori in Braila, ori in Galati, vor merge la restaurante din Braila sau Galati. Nu pot fi vazute lucrurile intr-un mod atat de… marunt, ca sa spun asa”.