Dragomir, despre Canciu: 93 este mai mic decât 96; dacă nu înțelege îl declar corijent la matematică, dar campion la manipulare ieftină. Domnul profesor Canciu ar trebui să se pregătească în particular la matematică

Continua seria comentariilor acide pe care și le aruncă reciproc primarul Brăilei, Marian Dragomir (PSD) și inspectorul școlar general al județului, Cătălin Canciu (PNL), pe tema reducerii/ suplimentării numărului de clase a IX-a în anul școlar 2021-2022.

Astăzi, după ședința Comitetului Local pentru Dezvoltarea Parteneriatului Social (CLDPS) Brăila în care s-a decis ca în anul școlar următor să funcționeze 93 de clase a IX-a, primarul Marian Dragomir a comentat: „Învățământul brăilean mai primește azi încă o palmă de la Inspectoratul Școlar Județean: se va reduce numărul de clase a IX-a în anul școlar următor”. Dragomir făcea referire la faptul că în acest an școlar funcționează 96 de clase a IX-a, iar în anul școlar următor vor fi 93 de clase.

În ceea ce-l privește, Canciu a replicat: „Am impresia că are probleme de înțelegere! Nu se reduce numărul de clase, se mărește!

Când dânsul vorbește despre faptul că sunt 96 de clase a IX-a și că anul viitor vor fi 93, se referă la cele 96 care funcționează în prezent, însă numărul de elevi care sunt acum în clasa a VIII-a și care vor fi la anul în clasa a IX-a este cu aproape 600 de elevi mai mic.

Inițial, în propunerea pe care am făcut-o zilele trecute privind numărul claselor a IX-a în anul școlar următor, era vorba de 82. Azi s-au aprobat 93 de clase, deci este o creștere”.

Edilul șef a revenit în această seară, comentând declarațiile șefului ISJ:

„93 este mai mic decât 96 și dacă nu înțelege îl declar corijent la matematică, dar campion la manipulare ieftină.

– 3 (minus trei) clase anul viitor la liceele brăilene este decizia ISJ Brăila.

93 de clase propuse de ISJ Brăila anul viitor – 96 de clase existente anul acesta = – 3 clase anul viitor. SIMPLU ȘI CLAR

La matematică domnul profesor Canciu ar trebui să se pregătească în particular, deoarece la vâsta lui nu îl mai primește in ciclul gimnazial, unde se predau aceste chestiuni elementare. Chiar nu înțelege că 93 este mai mic decât 96?

Notă – Data trecută l-am prins cu copy-paste în plenul Consiliului Local și i-am dat nota 2 pentru copiat. Acum l-am prins cu grave erori de calcul.

DEX

CORIJÉNT, -Ă, corijenți, -te, adj., s. m. și f. Elev sau student care, la încheierea anului școlar, nu a obținut notă de trecere la una sau la două materii și care urmează să susțină toamna un nou examen la materia sau la materiile respective. [Var.: corigént, -ă adj., s. m. și f.] – Din lat. corrigens, -ntis.

CORIGÉNT, -Ă, corigenți, -te, s. m. și f. Elev care n-a obținut notă de trecere la una sau mai multe materii și este chemat să dea un nou examen asupra acestor materii. Corigent la matematică.

Mare leneș băiatul ăsta. Nu-i de mirare că a rămas corigent. SEBASTIAN, T. 20.