Dragomir, despre inspectorul școlar general Canciu: Am văzut caracterul slab al unor persoane numite politic. Slugile sunt folosite pentru lucrurile murdare, dar nu vor avea niciodată respectul oamenilor

Primarul Brăilei, Marian Dragomir (PSD), este mulțumit de faptul că un ordin al ministrului Educației, Sorin Câmpeanu, emis ieri, pune punct discuției cu privire la reducerea numărului de clase de la câteva licee de prestigiu din municipiu.

Mai exact, este vorba despre disputa apărută la începutul acestei săptămâni, după ce inspectorul școlar general Cătălin Canciu (PNL) a propus reducerea numărului claselor a IX-a la Colegiul Național «Gh. M. Murgoci», Colegiul Național «N. Bălcescu», Liceul Teoretic «N. Iorga» și Colegiul Economic «I. Ghica», precum și suplimentarea numărului de clase a IX-a la Liceul de Arte.

Edilul șef a anunțat că nu este de accord cu această propunere, a vorbit despre „demersul abuziv și imoral propus de noul inspector Canciu Cătălin”și a cerut „renunțarea la aceste practici dictatoriale și ilegale prin care persoane ajunse în funcție vremelnic, pe criterii politice, își bat joc de viitorul elevilor brăileni, urmărind interesul propriu”.

Canciu a explicat că metodologia de fundamentare a cifrei de șolarizare impune ca fiecare clasă să aibă un număr de 28 de elevi, deci având în vedere numărul de elevi existenți în prezent la clasele a VIII-a (care vor intra în anul școlar următor în clasa a IX-a), potrivit legislației, ar fi  necesare doar 82 de clase a IX-a, nu 87, câte sunt în prezent.

În contextul în care ministrului Educației, Sorin Câmpeanu, a semnat ieri un ordin prin care se stabilește că la formarea claselor a IX-a (începând de anul școlar următor), învățământul liceal cu frecvență (zi), filiera tehnologică și învățământul profesional, inclusiv dual, numărul de elevi va fi de 24/clasă, iar în cazul învățământului liceal cu frecvență (zi), filiera teoretică, numărul de elevi va fi de 26/clasă, cel mai probabil, nu va fi fi nevoie de tăierea unor clase la liceele amintite.

Dragomir a postat azi pe o reșea de socializare: „VICTORIE!!! NU SE MAI REDUC CLASE LA LICEELE DIN BRĂILA!!!

Mulțumesc partenerilor de dialog, presei și unor persoane deosebite din minister care au înțeles că propunerile primarilor de menținere a claselor sunt bine fundamentate.

Ministrul Educației a dat Ordinul 3.164 din 21.01.2021 prin care se reduce numărul de elevi din clase, aspect care va obliga I.S.J. Brăila să păstreze numărul de clase existent azi!!!

Am demonstrat încă o dată că PRIMĂRIA BRĂILA ESTE MAI INTERESATĂ DE ÎNVĂȚĂMÂNTUL BRĂILEAN ȘI INFORMATĂ ASUPRA MODIFICĂRILOR LEGISLATIVE DECÂT ACTUALUL INSPECTOR ȘCOLAR GENERAL, iar scandalul a fost provocat de graba și ambiția noului inspectorului școlar de a reduce clasele, de lipsa de comunicare cu primarul și ministerul.

Domnule inspector școlar general CANCIU CĂTĂLIN, ESTE MOMENTUL SĂ VĂ DAȚI DEMISIA!!! GATA, ajunge. Suficient!!!

Acum, I.S.J. Brăila este obligat să păstreze actuala configurație a claselor și să nu mai reducă cele 9 clase din ultima propunere (inițial se dorea reducerea a 4 clase)

– 3 clase de matematică – informatică (incredibil, elimina clasele de informatică!!!)

– 1 clasă de stiințe ale naturii

– 1 clasă de filologie

– 1 clasă de comerț

– 1 clasă de industrie alimentară

– 1 clasă profil economic

– 1 clasă profil pedagogic

Din păcate, am avut încă o dată ocazia să vedem caracterul slab al unor persoane numite politic în conducerea unor instituții publice. Ei nu au înțeles că SLUGILE SUNT FOLOSITE PENTRU LUCRURILE MURDARE, DAR NU VOR AVEA NICIODATĂ RESPECTUL OAMENILOR!!!

Chiar dacă alegerile pentru primar sunt peste 4 ani, nu voi putea niciodată să stau liniștit când unii distrug șansa la educație a copiilor noștri. Voi lupta întotdeauna împotriva abuzurilor și ilegalităților!!!”.