Dragomir, despre inspectorul școlar general Canciu: „Că minte Canciu nu mai este o surpriză… acum dovedește că este și slugarnic. «L-am prins cu rața-n gură și se jură că nu fură»… cam așa e Canciu”

Primarul Brăilei, Marian Dragomir (PSD), este amuzat de replica pe care i-a dat-o inspectorul școlar general al Brăilei, Cătălin Canciu, consilier municipal PNL, pe care edilul l-a acuzat că este „mincinos”.

Disputa a pornit de la faptul că șeful ISJ Brăila l-a acuzat ieri pe Dragomir că „este lipsit de viziune și fără simțul răspunderii” și că „îngroapă istoria orașului bucată cu bucată”, dovadă faptul că a luat „decizia greșită” de a transfera fosta Școală „Spiru Haret”, monument istoric, către Ministerul Justiției, iar faptul că ministerul amintit nu s-a ocupat de clădire a condus către degradarea continuă a acesteia.

Canciu a mai spus: „La vremea respectivă eram inspector șef al ISJ Brăila și nici nu am vrut să aud de acea propunere (transferul clădirii către Ministerul Justiției – n.r.). Am spus clar și răspicat că această clădire este un simbol al Învățământului și Istoriei Brăilei și că nu voi fi de acord niciodată cu o astfel de inițiativă!”.

Edilul șef a răspuns la aceste acuzații arătând că „niciodată” e un termen relativ pentru inspectorul școlar general al Brăilei, având în vedere că acesta a semnat un document oficial prin care își dădea acordul pentru acel transfer. Dragomir a prezentat presei și documentul semnat de Canciu în decembrie 2017, act fără de care Consiliul Local Municipal nu ar fi putut aproba transferul.

Canciu i-a răspuns astăzi primarului recunoscând că a semnat acel document și dând niște explicații de genul: „Eu nu mă puteam opune acestui final tragic de unul singur, fără sprijin politic, fără ONG-uri, fără alte entități care să susțină demersul meu”.

Practic, liberalul recunoaște că a semnat documentul, după care îl face mincinos pe primar: „Eu nu am motive să vă mint! Primarul aflat în funcție, care a depus jurământ că va acționa cu bună-credință pentru binele locuitorilor acestui oraș, vă minte fără scrupule!”.

În ceea ce-l privește, Marian Dragomir (PSD) a comentat după ce a văzut replica dată de liberal: „Că minte Canciu nu mai este o surpriză… acum dovedește că este și slugarnic.

Dacă prima data s-a opus și nu a fost de acord, ulterior își schimbă opinia și semnează personal pentru transferul clădirii.

Sper că a făcut acest lucru de frica șefilor, nu a procurorilor!!!

«L-am prins cu rața-n gură și se jură că nu fură»…. cam asa este cu dl Canciu…”.