DRAGOMIR, DESPRE PRESUPUSII INFRACTORI MINORI DE LA “MURGOCI”: PARINTII LOR AR TREBUI DECAZUTI DIN DREPTURILE PARINTESTI, IAR MINORII AR TREBUI PRELUATI DE DIRECTIA PENTRU PROTECTIA DREPTURILOR COPILULUI

Minorii prinsi astazi de Politia Locala, presupusi autori ai unor infractiuni de talharire a elevilor de la Colegiul National ”Gheorghe Munteanu Murgoci” din municipiul Braila, vor ajunge, cel mai probabil, inapoi acasa. Micii infractori de 10, 12 si 15 ani sunt suspectati ca au fost implicati in mai multe incidente in care au obtinut bani si tigari de la diversi elevi pe care ii amenintau cu cutitul.

Cei trei au fost predati Inspectoratului Judetean de Politie, insa potrivit legii, minorii de pana in 14 ani nu pot fi arestati, iar minorii intre 14 şi 16 ani nu pot fi arestati decat pentru infractiuni care se pedepsesc cu inchisoarea de peste zece ani sau pe viata, in cazul in care o alta masura preventiva nu este suficienta.

In acest context, primarul Brailei, Marian Dragomir, a comentat in legatura cu cei doi copii care au sub 14 ani: “Eu consider ca trebuie ca si alte institutii sa-si puna in valoare atributiile pe care le au; trebuie decazuti din drepturile parintesti si preluati de stat, pentru ca daca familia nu le poate oferi educatie, noi nu putem sa asistam la infinit pana cand vor implini ei 14 ani, sa <<intepe>> toti copiii din municipiu, ca ei au 12 ani. Eu consider ca in situatia de fata ei trebuie preluati din familie si educati cu totul si cu totul altfel”.

Directorul Politiei Locale, Georgica Tanase, a declarat ca a informat deja Directia Judeteana pentru Protectia Drepturilor Copilului, in vederea instituirii unor masuri legale.