DRAGOMIR, DESPRE SENSUL GIRATORIU DE 5 MILIARDE LEI VECHI: ESTE CEL MAI IEFTIN DINTRE TOATE, DACA LUAM IN CALCUL PRETUL PE METRU PATRAT

Sensuri giratorii care costa fara numar, fara numar, pe banul public. Se intampla la Braila, unde de la cele doua sensuri giratorii care costau fiecare circa 3 miliarde lei vechi – votate de Consiliul Local Municipal in anii trecuti -, PSD-istii si aliatii lor politici au ajuns sa aprobe, mai nou, un sens giratoriu care costa 5 miliarde lei vechi. CINCI MILIARDE LEI VECHI – o suma cu care se poate ridica lejer o casa – si nu una modesta. Dar cand este vorba de banul public, PSD-istii si aliatii lor politici construiesc doar un amarat de sens giratoriu cu banii astia.

Suma amintita, despre care orice om de bun simt isi da seama ca este foarte mare pentru un sens giratoriu, se va duce – intamplator sau nu  – in conturile firmei “Promotas”, care apartine lui Marcel Motoc (fost consilier judetean PSD). Cum s-au dus si cele 2,4 miliarde cu care s-a facut sensul giratoriu de la intersectia strazii Comuna din Paris cu Soseaua Focsani, in cartierul Chercea. In acest context, incepem sa intelegem de ce in Braila facem pe sensuri giratorii de lux, precum fac unii palate cu turnulete, fiindca la ei banii nu conteaza…

Intrebat de un consilier liberal despre suma exagerata alocata acestui ultim sens giratoriu – cel de 5 miliarde lei vechi -, primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), nici explicat ca daca luam in calcul pretul la metru patrat, este cel mai ieftin dintre toate cele facute in Braila: “Am facut o analiza a tuturor acestor costuri ale sensurilor giratorii si a rezultat ca acesta este cel mai ieftin dintre toate. Suma aceasta care dumneavoastra vi se pare mare este pentru ca suprafata pe care o are acest sens giratoriu este, in unele cazuri, chiar tripla fata de alte sensuri giratorii. Si am sa va dau un exemplu: sens giratoriu din municipiul Braila, strada Comuna din Paris, intersectie cu Soseaua Focsani – 230.000 lei plus TVA, suprafata afectata – 1.537 mp. Rezulta un cost de 149,91 lei/metru patrat. Sens giratoriu Mircea Malaeru (cel despre care vorbim noi acum): suprafata afectata –  4.440 mp, impartita la cost, rezulta 95,41 lei/mp. In conditiile in care se intervine, repet, pe o suprafata de 4.440 mp.

Este adevarat ca suma este mare, deoarece suprafata este aproape tripla fata de celelalte sensuri giratorii din municipiul Braila si se intervine in profunzime, pe straturile de fundare, avand in vedere ca acolo avem o circulatie foarte intensa a TIR-urilor care merg catre zona de trecere bac, catre zona de port, incarcate, de ce sa nu recunoastem – si mai solicitam inca o data sprijinul institutiilor abilitate, pentru a respecta gabaritul maxim sau greutatea maxima de 40 de tone”.