DRAGOMIR: DIN 553 BRAILENI CARE AU CERUT RECALCULAREA FACTURILOR LA TAXA PE APA DE PLOAIE, 103 AU DE PLATIT IN PLUS, IAR 98 AU DE RECUPERAT BANI DE LA CUP

Primarul Brailei, Marian Dragomir, declara pana la aceasta data, cei de la CUP Dunarea au descoperit ca au emis facturi eronate aferente taxei pe apa de ploaie in cazul a 200 de cetateni. Dragomir a precizat ca in unele cazuri, calculele au fost gresite in sensul ca li s-au cerut clientilor sume mai mari decat ar fi trebuit, iar in alte cazuri, li s-au cerut sume mai mici decat ar fi trebuit.

Edilul sef a precizat ca la asociatiile de proprietari nu au existat niciun fel de erori in calculul facturilor, singurele probleme de acest gen fiind la cetatenii care locuiesc la casa.

In privinta brailenilor care au solicitat oficial, prin cerere depusa la CUP, sa li se recalculeze facturile, primarul a anuntat ca au fost 553 astfel de cazuri, iar in urma verificarilor facute, s-a constatat ca 103 clienti au de platit in plus sume intre 1,98 lei si 493 lei (aferente taxei pe apa de ploaie pe ultimii 3 ani), iar 98 de clienti au de recuperat de la CUP sume intre 3,02 lei si 600 lei.

“Se constata, de asemenea, ca un numar important dintre acesti cetateni nu au avut declarate pana in acest moment suprafetele S1 si S2 si au refuzat sa le declare chiar si la aceasta data. CUP Dunarea a inceput deja sa-i contacteze pe acestia, pentru a declara suprafetele S1 si S2. Daca acestia vor refuza sa le declare, atunci se vor solicita informatii suplimentare, contra cost, de la Oficiul de Cadastru”, a mai spus Marian Dragomir.

Potrivit primarului,  la nivelul municipiului, in afara de asociatiile de proprietari exista un numar de 20.443 clienti care au contract cu cei de la CUP, din care 17.460 au in momentul de fata racord la canalizare, diferenta fiind clienti care nu au canalizare si nu platesc pentru serviciul respectiv: “Din cei 17.460 de cetateni care au contract, doar 13.831 platesc taxa pe apa de ploaie, iar aceasta diferenta rezulta ca urmare a faptului ca la utilizatorii casnici cuprinsi in aceasta diferenta nu se factureaza apele pluviale, fiindca retelele de canalizare efectuate prin Programul Operational Sectorial sunt destinate preluarii doar a apelor menajere si legislatia nu prevede plata taxei pe apa de ploaie”.

Primarul a mai spus ca din totalul celor 13.831 clienti care platesc taxa pe apa de ploaie, angajatii CUP au verificat deja 12.000 de clienti, iar in perioada urmatoare, vor fi centralizate aceste informatii culese din teren si urmeaza sa se descopere in cate cazuri s-au mai gresit facturile.

De asemenea, angajatii CUP vor continua si verificarile in teren, pentru a-i cuprinde pe toti cei 13.831 de beneficiari ai serviciilor de canalizare.