DRAGOMIR: DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE, PENTRU APA DE PLOAIE SE PLATESTE MAI MULT DECAT AR FI NORMAL

Chiar daca nu este dispus sa sustina ideea renuntarii la plata asa-numitei “taxe pe apa de ploaie” – cel putin nu deocamdata -, primarul Brailei, Marian Dragomir, declara ca din punctul sau de vedere, pentru aceasta taxa “se plateste mai mult decat ar fi normal”. Mai exact,  edilul sef a spus astazi ca o parte din apa provenita in urma ploilor se scurge direct in pamant si nu in retelele de canalizare, deci nu ar trebui platita ca si cum ar fi trecut prin Statia de epurare.

Dragomir a mai explicat ca sumele percepute lunar drept taxa pentru apa de ploaie se calculeaza in baza raportarilor  Institututului National de Meteorologie si a admis ca uneori, pe timp de seceta, datele INM comunicate celor care calculeaza taxa amintita arata de parca in Braila ar fi plouat cu galeata.

Intrebat ce demersuri concrete face, personal, pentru a schimba aceasta situatie, Dragomir ne-a raspuns: “Momentan nimic. Asteptam sa se termine alegerile, ca sa avem o adresa catre noul Guvern, indiferent care va fi acesta,  in vederea analizarii acestei situatii”. Primarul a mai precizat ca formula in baza careia Compania de Utlitati Publice “Dunarea” Braila calculeaza lunar taxa pe apa de ploaie este continuta intr-un act normativ care trebuie modificat – lucru pe care nu il poate face decat Guvernul.