DRAGOMIR: DIN TOAMNA SE VA PUTEA FACE ONLINE REZERVAREA LOCURILOR DE PARCARE DIN MUNICIPIU, PRECUM SI PLATA ACESTORA

Rezervarea online a locurilor de parcare de pe raza municipiului Braila este urmatorul tel pe linia digitalizarii procedurilor de obtinere a unor documente de la Primarie si de la institutiile subordonate acesteia.

Este anuntul facut astazi de primarul Marian Dragomir, care a apreciat ca in septembrie sau octombrie va fi functional programul online de rezervare a locurilor de parcare si de plata a lor: “Vom pune in bugetul Primariei sumele necesare pentru ca pe platforma certificatelor de urbanism online, pe platforma GIS, fiecare cetatean din municipiul Braila, in toamna acestui an, sa poata sa-si rezerve loc de parcare online, fara sa fie nevoit sa se depaseze la sediul Serviciului de Utilitate Publica de Administrare si Gospodarire Locala (SUPAGL); sa poata plati online, rezervarea facandu-se automat, urmand ca intr-o perioada de timp sa ii fie trimise si restul de documente.

Se va intra pe platforma aceea cu harta municipiului Braila, se mareste zona in care locuieste persoana respectiva, apasa pe un anumit link si se deschide harta parcarii; locurile rezervate vor avea o anumita culoare si va fi inscriptionat numarul masinii care a rezervat locul de parcare, iar cele care nu sunt rezervate au un numar si se poate rezerva locul de parcare, se pot incarca anumite documente in sistem si se face plata online prin ghiseul.ro ”.

Edilul a explicat ca persoanele interesate sa-si rezerve un loc de parcare vor putea intra periodic pe platforma respectiva, pentru a verifica daca mai exista vreun loc liber in zona in care locuiesc si imediat ce apare un astfel de loc, il pot rezerva online: “Totul va fi foarte transparent, incarcat in timp real. Toti cei care au loc de parcare in momentul de fata vor figura cu locul rezervat si vor avea drept de preemptiune la prelungire. Si un lucru foarte important: cu 30 de zile inainte de expirarea contractului, ei vor primi notificare ca urmeaza sa le expire contractul si au posibilitatea de a opta pentru prelungire prin deplasarea la sediu sau prelungire online”.

Marian Dragomir a precizat ca acest gen de rezervare online nu va fi posibila si in cazul celor care au contract cu SUPAGL pentru garaje, pentru ca in timp, garajele o sa dispara de pe raza municipiului.