DRAGOMIR: DOI BARBATI AU FOST DATI AFARA, IN VISCOL, DE LA CENTRUL DE GAZDUIRE FIINDCA AU SARIT LA BATAIE. DACA NU RESPECTA REGULILE, SUNT ELIMINATI

In aceste zile, la Centrul de Gazduire in Regim de Urgenta din Braila si-au gasit adapost  un numar de 155 de persoane. Primarul Brailei, Marian Dragomir, declara ca desi autoritatile incearca sa ii ajute pe acesti oameni fara adapost, oferindu-le un pat, mancare si asistenta medicala, unii dintre ei nu inteleg sa aprecieze gestul, sunt deranjati ca nu li se permite sa bea si chiar provoaca scandal. De altfel, potrivit edilului sef, doi astfel de indivizi agresivi, care au sarit la bataie, au fost dati afara din Centrul amintit, in ciuda vremii cainoase: “Doua dintre aceste persoane au avut un comportament violent si au fost eliminate din centru pentru ca puneau in pericol siguranta celorlalti locatari. Au generat niste lupte in Centru, au sarit la bataie la altii. Au fost eliminati, dati afara. Nu ne intereseaza ca era viscol, noi ii luam in Centru ca sa le oferim niste conditii, nicidecum sa inceapa sa-i bata pe ceilalti, care locuiesc acolo. Cei care se adapteaza la conditiile oferite de noi, nu consuma bauturi alcoolice – pentru ca si acesta este un subiect – si respecta normele de convietuire in societate vor avea intotdeauna un loc in Centru; cei care nu se incadreaza, vor pleca”.

Dragomir a multumit astazi Protoeriei Braila, care a sustinut Municipalitatea cu paturi, perne, pilote, mancare si ceai cald pentru acest gen de asistati social.