Dragomir: După reabilitarea Căminului Cultural din Chercea, taximetriștii care au stația în zonă vor putea să meargă la toaleta de acolo. Locuitorii din zonă nu vor să se amplaseze toalete ecologice lângă gardul lor

Toalete ecologice pentru taximetriști și pentru cei care vin în parcul pentru copii din Chercea – sunt solicitările făcute de consilierul Alexandru Drogeanu (PNL) într-o recentă ședință CLM Brăila.

Drogeanu spune că locuitorii din zona parcului pentru copii din Chercea, dar și cei din apropierea stației de taximetre de la intersecția străzii Comuna din Paris cu Șoseaua Focșani cer cu insistență rezolvarea acestor probleme și că situația cu taximetriștii este atât de serioasă, încât s-a ajuns să fie necesară de mai multe ori intervenția Poliției pentru a aplana conflictele izbucnite între aceștia și cetățenilor care locuiesc în acea zonă: „Referitor la parcul de joacă pentru copii din cartierul Chercea, m-am deplasat în zonă, am luat legătura cu locuitorii și mi-au atras atenția că în curând se va încălzi, parcul va fi plin de copii, părinți, iar copacii, pereții clădirilor și gardurile vor ține loc de toalete ecologice. Ați înțeles ce vreau să spun cu asta…

Al doilea lucru: la intersecția străzilor comuna din Paris cu Șoseaua Focșani există o stație de taximetrie. Aici au fost foarte multe discuții și eu am asistat la două intervenții ale Poliției când taximetriștii s-au luat la harță cu locuitorii, motivul fiind același – lipsa toaletelor ecologice. Bănuiesc că și aici ați înțeles ce vreau să spun… Taximetriștii mi-au spus așa: «Domnule, noi plătim taxe, suntem contribuabili, de ce nu ni se amenajează și nouă aici niște toalete ecologice?”.

„Pentru că locuitorii din zonă, cei de la case, nu doresc ca în vecinătatea lor să fie toalete ecologice. În schimb, pentru că este Căminul Cultural aproape, după reabilitarea lui, taximetriștii vor putea să meargă la toaleta din Căminul Cultural. Locuitorii din zonă nu doresc ca lângă gardul lor sau în vecinătatea curții lor să fie o toaletă ecologică; aceasta e realitatea”, a explicat primarul Marian Dragomir (PSD).

„Eu în urma discuțiilor pe care le-am avut cu locuitorii, mi-au spus «Domnule, faceți ceva, că nu se mai poate!»”.

„Aceasta este propunerea pe care v-am făcut-o, ca taximetriștii, în momentul în care terminăm reabilitarea Căminului Cultural din Chercea, să meargă până acolo. Pe jos fac 2 minute.”

„Și până la reabilitarea Căminului Cultural ce facem?”

„Reabilitarea se termină în cel mult 3 luni”, a răspuns edilul șef.