Dragomir, după ședința CLDPS de azi: Inspectoratul Școlar a reprogramat votul pentru propunerea de reducere a numărului de clase. Vineri va avea loc o nouă întâlnire CLDPS

Astăzi, la ora 10:00, s-a desfășurat ședința Comitetului Local pentu Dezvoltarea Parteneriatului Social (CLDPS) Brăila, în cadrul căreia Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) a propus reducerea numărului de clase pentru anul școlar 2021-2022. Mai exact, după cum ne-a informat primarul municipiului, Marian Dragomir, este vorba despre tăierea unui număr de 10 clase a IX-a și în paralel, suplimentarea cu o clasă a IX-a, după cum urmează:

REDUCERI – 10 clase

-Matematică – informatică – 3 clase

-Științele naturii – 1 clasă

-Filologie – 1 clasă

-Comerț – 2 clase

-Economic – 1 clasă

-Industrie alimentară – 1 clasă

-Profil pedagogic – 1 clasă

SUPLIMENTĂRI – 1 clasă

-Electrotehnică – 1 clasă

Dragomir a mai precizat, pe această temă: „Primăria Brăila nu susține nici această reducere și după poziția noastră fermă de ieri, ISJ Brăila a reprogramat votul pentru această propunere de reducere a numărului de clase.

A fost propusă vineri o nouă întâlnire online a comitetului, deoarece domnul Partene (liderul de sindicat) a participat la o întâlnire cu ministrul Educației și se așteaptă o modificare a cadrului legal”.