DRAGOMIR: E NORMAL SA PUNEM PE PRIMUL LOC INVESTITIILE IN CONDITIILE PENTRU OAMENI SI DUPA ACEEA PENTRU CAINI

Intai investim in oameni si apoi in caini. Este principiul dupa care actioneaza primarul Brailei, Marian Dragomir, care sustine ca din fondurile limitate pe care le are la dispozitie pentru investitii, a avut de ales intre a aloca bani pentru scoli, constructia de parcari si modernizarea parcurilor de joaca, sau pentru realizarea celui mai modern adapost de caini din Romania.

Pentru edilul sef, optiunea a fost evidenta: “Eu am sa va spun ca am alocat foarte multi bani pentru investitiile in scoli in cursul anului 2017. Au fost depuse si sunt in evaluare proiecte pentru eficienta energetica la cele 4 unitati de invatamant, urmeaza sa scoatem si altele in licitatie, pentru a avea proiecte in rezerva, pentru modernizarea unitatilor de invatamant.

Dar eu va intreb atat pe dvs, cei din mass media, cat si pe fiecare cetatean: daca ar avea 1 miliard de lei noi, ce ar face, ar moderniza 2 scoli sau ar renunta la modernizarea invatamantului, la constructia unor parcari in oras, la modernizarea unor parcuri de joaca si ar investi in crearea celui mai modern adapost de caini in Romania? Eu va spun ca in proportie de 95% – pentru ca nu putem sa avem majoritate -, toti brailenii ar vota pentru modernizari in invatamant, in parcuri de joaca, in conditii pentru oameni si abia dupa aceea in conditii pentru caini”.

Edilul sef a precizat ca urmeaza sa se repare acoperisul padocului de la Unirea, unde sunt cateva boxe in care ploua, dar a spus ca nu vrea sa intre intr-o polemica despre conditiile asigurate cainilor in adapostul amintit – care este al Primariei -, pentru ca are niste fotografii “mult mai urate de la un adapost privat. Si eu ma intreb de cele mai multe ori cum cei de la adapostul privat, in loc sa vada o realitate de la ei, fac reclamatie pe adapostul nostru, in conditiile in care ei nu asigura nici macar acele conditii. Nu vreau sa intru intr-o polemica de genul acesta, pentru ca nu asta-i scopul nostru. Scopul nostru este sa capturam cat mai multi caini din oras, astfel incat subiectul acesta sa dispara, incet, incet.

Dar repet: este normal sa punem pe primul loc oamenii, investitiile in conditiile pentru oameni si dupa aceea pentru caini”.