DRAGOMIR: EU AM INCERCAT PE TOATE CANALELE SA DEBLOCHEZ SEMNAREA DOCUMENTELOR PENTRU ASOCIEREA BRAILA – GALATI. NUMAI CU PRESEDINTELE PSD GALATI N-AM VORBIT

“Eu sunt dispus si maine sa semnam asocierea intre Galati si Braila; statutul este facut” – este declaratia data  astazi de primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), care a reamintit faptul ca singurul lucru care impiedica cele doua parti sa infiinteze Asociatia “Dunarea de Jos” este refuzul autoritatilor galatene de a accepta ca sediul acesteia sa fie in afara municipiului lor. Dragomir a explicat din nou ca in ceea ce-l priveste, nu a avut pretentia ca sediul asociatiei sa fie in municipiul Braila tocmai ca sa nu existe motiv de disputa, ci a propus ca acesta sa fie undeva intre cele doua orase, eventual in cartierul Dimitrie Cantemir – care apartine Municipalitatii galatene -,  insa cei din judetul vecin nu au fost de acord nici cu aceasta idee.

Edilul brailean spune ca s-a acceptat deja de ambele parti numele asociatiei, s-a agreat statutul si de asemenea, s-a stabilit sa se opteze pentru o conducere rotativa (2 ani Galatiul, 2 ani Braila) insa singurul lucru care blocheaza de mai bine de un an infiintarea propriu-zisa a  asociatiei este neintelegerea legata de sediu.

Dragomir a fost intrebat de ziaristi de ce nu spune direct ca de fapt, colegul sau de partid, primarului Galatiului, Ionut Pucheanu si PSD Galati, ca organizatie, nu vor sa se faca aceasta asociere si chestiunea legata de sediu este doar un pretext, ca sa se blocheze lucrurile.

Primarul a refuzat sa faca o astfel de declaratie, dar a precizat ca dupa ce s-a anuntat public infiintarea Aliantei Vestului, Pucheanu l-a sunat si i-a spus ca ar vrea sa se intalneasca si sa discute pe aceasta tema, insa deocamdata intalnirea nu a avut loc: “Dansul a anuntat faptul ca se va opri la Braila in trecerea catre Bucuresti, trebuia sa se intample acum doua zile, nu a mai ajuns si s-a reprogramat pentru saptamana viitoare. Noi avem toata disponibilitatea si acel statut este deja finalizat”.
Intrebat daca in ceea ce-l priveste, a incercat toate canalele administrative si politice pe care le are la dispozitie, pentru a discuta cu reprezentantii administratiei galatene, dar si cu conducerea PSD Galati, in ideea de a se gasi o rezolvare, edilul sef a spus: “Eu am incercat o parte dintre aceste canale. Nu am avut discutii cu presedintele PSD Galati”. De altfel, dupa cum a marturisit primarul, nici nu are numarul de telefon al presedintelui PSD Galati, Dan Nica.

Dragomir a mai fost intrebat astazi daca in opinia sa, un motiv al acestui blocaj pe care-l face Galatiul ar putea fi legat si de faptul ca organizatia PSD Braila s-a pronuntat transant impotriva modului in care Liviu Dragnea conduce PSD, in timp ce conducerea PSD Galati il sustine ferm pe presedintele social-democratilor. Primarul spune insa ca aceste lucruri nu au legatura cu subiectul discutat, fiindca neintelegerile legate de sediul Asociatiei “Dunarea de Jos” au aparut mult inainte de momentul contestarii lui Dragnea.