DRAGOMIR: EU CRED CA AM FOST SFIDATI IN TOTI ACESTI ANI DE FIRMELE DE MAXI-TAXI

Primarul Marian Dragomir se arata convins ca brailenii nu vor fi afectati de faptul ca din anul 2018, nu vor mai exista in municipiu microbuze de tip maxi-taxi, intreaga activitate de transport public de calatori urmand sa fie asigurata de firma “Braicar”. Chiar daca unii cetateni se plang si acum – cand inca mai functioneaza cateva microbuze de acest tip – ca asteapta mult in statii, edilul sef spune ca lucrurile vor merge bine fara maxi-taxi: “Stiti foarte bine ca acele societati care au circulat la un moment dat cu niste cadavre pe patru roti din care curgeau usile pe drum, in intersectii, au si niste datorii istorice, aflate in instanta, in diverse stadii. Eu inteleg sa vii pe o piata ca interprinzator privat, sa vrei sa absorbi bani, sa vrei sa te dezvolti si sa investesti si sa castigi. Acestea sunt regulile economiei de piata. Dar atunci cand exista discutii despre faptul ca doar se atrag bani din piata si nici macar nu se plateste catre Primaria municipiului Braila, care le-a oferit oportunitatea de a desfasura acea activitate, eu cred ca am fost sfidati in toti acesti ani”.

Edilul sef a precizat ca daca se va constata ca pe organizarea actuala facuta de conducerea “Braicar”, vor exista probleme in transportul public de calatori, in sensul ca nu vor fi acoperite anumite rute sau ca va fi nevoie sa se introduca mai multe autobuze pe unele trasee, se vor face modificarile necesare: “Noi avem programat si pentru anul viitor sa cumparam autobuze noi – vom cumpara numai autobuze noi, niciodata SH – si cred ca nu va mai fi cazul de perioade lungi de asteptare, in conditiile in care vom avea in vedere ca unele dintre traseele maxi-taxi se suprapun pe anumite zone cu traseele Braicar si vom vedea daca pentru ca unele dintre ele – cazuri izolate – va trebui sa avem o noua regandire, astfel incat sa suplinim traseul 33, pentru a merge la toti marii angajatori din Braila”.

Pe de alta parte, edilul a admis ca “Braicar” mai are nevoie de 15 soferi si a precizat ca se vor face angajati anul viitor. Dragomir spera insa sa nu se intample ce i s-a intamplat unei firme private de maxi-taxi, care a renuntat la traseele pe care le avea pe raza municipiului, pentru ca nu a gasit persoane dornice sa se angajeze ca soferi.