DRAGOMIR: EU CRED CA ATUNCI CAND PRIMARIA A FINANTAT CUZA SPORT NU A FOST RAZBUNARE SAU ORGOLIU; DIMPOTRIVA, A FOST SUSTINERE

Primarul Brailei, Marian Dragomir, considera ca nu a facut nicio greseala atunci cand a spus despre Cuza Sport ca este un club privat, fiindca si ONG-urile – asa cum este Cuza Sport – “tot private sunt”. Dragomir  declara ca Municipalitatea are toata disponibilitatea de a aloca fonduri acestor cluburi sportive private, dar nu are nicio obligatie sa sustina din bani publici tot ce inseamna cheltuielile cluburilor respective.

Primarul este de parere ca reprezentantii asociatiilor si cluburilor sportive ar trebui sa caute finantari si in alte zone decat administratia publica, daca vor sa stranga bani pentru a-si desfasura activitatea in conditii cat mai bune: “Dintotdeauna noi am stiut ca aceste cluburi sunt private, cu exceptia HC Dunarea Braila. Toate aceste entitati sunt private: ele apartin unor persoane care dispun in totalitate de cheltuielile clubului, de angajamentele financiare ale clubului, de contractele cu sportivii si asa mai departe.

La un moment dat ar trebui sa analizam, am putea sa facem chiar o consultare publica, ca sa vedem ce este cel mai important: sa sustinem cluburi, ONG-uri de drept privat, pentru a plati salarii unor jucatori sau organizarea unor competitii si sa sustinem echipele de juniori din municipiu.

Primaria nu a intervenit niciodata in managementul acestui club (Cuza Sport – n.r.). Primaria nu a semnat niciodata contracte pentru jucatori. Primaria nu a spus niciodata cine sa joace, nu a avut discutii privind antrenorii, nu a avut discutii privind aducerea unor jucatori, plata lor sau retragerea unora de pe teren. Este o chestiune de management privat al unui club care este condus de niste persoane. Daca banii respectivi sunt multi sau sunt putini, cu siguranta pe langa banii de la Primarie pot exista si bani privati. De asemenea, eu stiu ca aceste cluburi, pe langa banii de la Primarie, percep si anumite taxe sau contributii de la parintii care au copiii la cluburile respective”.

Primarul a admis ca in vara a transmis catre Federatia Romana de Baschet o adresa oficiala, in care solicita FRB inscrierea Cuza Sport in Liga Nationala, dand asigurari ca pentru Municipalitate este foarte importanta aceasta activitate sportiva si ca o va sustine: “Da, este adevarat, am semnat acea adresa, tocmai pentru a demonstra ca Primaria a alocat si va aloca in continuare bani pentru sport”.

Cat priveste comentariile presedintelui Cuza Sport, Mircea Totolici, care a  fost nemultumit a Primaria nu aloca in continuare fonduri clubului amintit, asa cum a promis, si care a spus ca ar fi vorba de “orgoliu, neputinta sau razbunare”,  Dragomir a declarat: “Eu cred ca atunci cand Primaria a virat aproape 789.000 lei plus inca 20.000 lei catre Cuza Sport, nu a fost razbunare sau orgoliu; Dimpotriva, a fost sustinere din partea Primariei”.

Precizam ca suma totala de circa 800.000 lei despre care vorbeste edilul sef se refera la fondurile alocate Cuza Sport de catre Primarie, in cei circa doi ani ai si jumatate ai mandatului lui Dragomir. Potrivit lui Totolici, CSO Voluntari,  echipa cu care Cuza Sport a jucat zilele trecute, a beneficiat in perioada august – decembrie 2018 de fonduri in valoare totala de 1.600.000 lei de la Primaria Voluntari.