DRAGOMIR: EXISTA CONDITIA PRIVIND O MINIMA EXPERIENTA IN DOMENIU, LA LICITATIILE PENTRU LUCRARI DE REPARATII STRAZI

Primarul Brailei, Marian Dragomir, declara ca la licitatia pentru repararea strazilor din municipiu a existat si o conditie legata de o minima experienta in domeniu, iar aceasta a fost indeplinita, fiindca firma “Micatis Prod” SRL – care nu avea nicio experienta – a venit in asociere cu “Constructia” SA Tecuci, ce lucra in domeniu de mai mult timp. Dragomir raspunde astfel reprosurilor ce i-au fost facute pe retelele de socializare, in legatura cu faptul ca Municipalitatea a permis sa participe la licitatie o firma care nu avea niciun fel de experienta in reparatii strazi si care dupa ce a castigat, a fost pusa sa refaca mai multe lucrari, fiindca erau de o calitate foarte proasta.

Dragomir a explicat: “Am solicitat experienta in domeniu si a venit in asociere cu o societate care are experienta. Au folosit in interiorul contractului si societatea respectiva, le-a livrat asfalt de mai multe ori.

Daca va aduceti aminte, in 2016, la prima licitatie pentru reparatii stradale, am solicitat ca termenul de garantie a lucrarilor sa fie extins si sa constituie o conditie de punctaj suplimentar in atribuirea contractului. Agentia Nationala de Achizitii Publice a spus ca prevederea noastra din caietul de sarcini este una abuziva si nu trebuie ca perioada de garantie sa reprezinte un criteriu suplimentar de departajare a participantilor la licitatie”.

Dragomir a mai precizat ca exista si un diriginte de santier pentru acest gen de lucrari, o persoana care nu este angajata a Primariei, ci a castigat acest contract pe baza uneori licitatii: “El ii insoteste la lucrari. Dirigintele de santier este si cel care a propus, in anumite cazuri, sa nu li se deconteze lucrarile facute sau sa repare inca o data strazile respective”.

Intrebat daca este multumit de acest diriginte de santier, edilul sef a raspuns: “Nu pot sa comentez eu aici, cei de la Tehnic… Avand in vedere ca au existat puncte de vedere ale acestuia prin care nu s-au decontat toate lucrarile, am putea sa spunem ca deocamdata nu am sa-i fac mari reprosuri”.

Amintim ca la finele anului trecut, asocierea Micatis Prod” SRL – “Constructia” SA Tecuci a castigat contractul de reparatii stradale, in urma licitatiei organizate de Primaria Braila. Valoarea contractului este de 5.509.055 lei, plus TVA.