DRAGOMIR: EXISTA CONTAINERE GOALE, IAR GUNOIUL ESTE DEPOZITAT ALATURI, PENTRU CA SUNT UNII MAI PUTUROSI, CARE NU RIDICA ACEL CAPAC, CA SA DEPOZITEZE GUNOIUL INAUNTRU

Primarul Brailei, Marian Dragomir, sustine ca a fost contactat de edilul orasului Slobozia, care este interesat sa cumpere module de colectare selectiva a gunoiului ca acela instalate deja in unele zone din municipiul nostru. Dragomir a comentat astazi ca din acest punct de vedere, “Braila a constituit un exemplu de buna practica pentru mai multe orase”.

Edilul sef este insa nemultumit de faptul ca inca mai sunt cetateni care nu stiu sau nu vor sa foloseasca in mod corespunzator aceste module moderne: “Inca mai sunt persoane in municipiul Braila care nu au invatat ca gunoiul se pune intr-o punga si punga respectiva se arunca in modulul respectiv; ei se duc si arunca gunoiul cu galeata si atunci este normal ca acele containere sa fie murdarite. Dar cei de la firma de salubritate au dispozitie sa le curete la aproximativ 10-11 zile, prin rotatie, pe toate.

In perioada urmatoare vom analiza si ceea ce inseamna acele gunoaie care se depoziteaza langa module, deoarece le-am vazut si eu. Niciodata n-o sa incapa un scaun sau o canapea intr-un modul modern, la fel cum nu incapeau nici in vechile containere. De asemenea, foarte multe dintre containerele respective sunt goale, iar gunoiul este depozitat alaturi, pentru ca mai sunt unii dintre noi mai puturosi, mai lenesi, care nu ridica acel capac, ca sa depoziteze gunoiul acolo sau nu rup o ladita in doua, ca sa intre in containerul respectiv”.