Dragomir: Exista postaci si la Braila. Unii posteaza pentru a-si plati polite personale, iar unii – cum le indica postacul-sef

dd6

Dupa consilierul municipal Simona Draghincescu (PNL), un alt politician brailean iese in spatiul public cu declaratii indignate pe tema asa-numitilor “postaci” din mediul on-line. Este vorba despre deputatul Marian Dragomir (PSD), care a facut chiar o declaratie politica privind “postacii  de serviciu” care, sub protectia anonimatului, arunca permanent cu noroi in diverse persoane publice si a cerut un elaborarea unui cadru legislativ clar, prin care sa se poata “stabili ordinea si impune respectul”: ”Articolul 30 din Constitutia Romaniei garanteaza libertatea de exprimare a gandurilor, opiniilor, credintelor prin viu grai, scris, sunete sau alte mijloace de comunicare in public. Dar libertatea de exprimare nu trebuie sa prejudicieze demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei si dreptul la propria imagine.

Comentariul motivat, justificat al unei persoane ce-si asuma afirmatiile si poate fi identificata reprezinta dreptul fiecarei persoane la opinie si libera exprimare si trebuie sa gaseasca cadrul legal care sa incurajeze acest fapt. Ce facem in schimb cu mesajele postate din ce in ce mai des pe Facebook, pe site-uri de socializare sau informare, pe paginile ziarelor online? Sub false identitati, sub acoperirea unui cont fals, protejati de IP-uri saritoare, hoarde de comentatori ascunsi infesteaza mediul online, manipuleaza, mint, acuza, indeamna la acte de violenta fizica, la ura, posteaza mesaje discriminatorii, jignesc persoane reale, actele si faptele unor persoane de buna-credinta. La orice ora din zi sau noapte, postacii de serviciu scriu mesaje impotriva unor oameni de afaceri, jurnalisti si politicieni sau simpli forumisti reali ce indraznesc sa le violeze spatiul virtual dominat de numarul de mesaje in functie de care sunt platiti.

Initial, eram tentat sa cred ca sunt condusi de interesul civic, dar declaratiile publice ale unor politicieni m-a determinat sa cred ca doar interesul financiar dicteaza in spatiul online.

In nomenclatorul meseriilor din Romania nu exista definit “postacul” si cu siguranta ei sunt platiti din bani negri, din comisioane primite din contracte si din banii furati. Interesant este cine plateste, din ai cui bani, dar mai ales cum se fac platile: dupa numarul de mesaje postate, dupa aciditatea limbajului?

Aflam de la seful postacilor PMP ca se plateste numerar, la negru, fara carte de munca, fara contributii la somaj, sanatate si pensii.

Cu siguranta exista postaci si la Braila. Unii posteaza din ora in ora sau mai des, altii pentru a-si plati polite personale, iar unii cum le indica postacul-sef.

Cu toate ca postacii injura la rand jurnalisti si politicieni, ziarele nu restrictioneaza mesajele acestora, deoarece postacii fac trafic si in functie de trafic se vinde publicitate.

In concluzie, acolo unde bunul-simt a pierdut lupta, doar un cadru legislativ clar mai poate stabili ordinea si impune respectul”.