DRAGOMIR: FESTIVALUL PEȘTELUI, PE FALEZA DUNĂRII, CU CELE MAI GUSTOASE PREPARATE DIN PEȘTE! PREFECTURA A ANULAT MĂSURILE ABUZIVE ȘI ACUM SE POT CONSUMA PRODUSELE DIN PEȘTE LA TERASE

Primarul Brăilei, Marian Dragomir (PSD), îi invită pe brăileni la Festivalul Peștelui, un eveniment care a ajuns să provoace un conflict între Municipalitate și  subprefectul Simona Drăghincescu, ce este și președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

După cum v-am relatat ieri, CJSU a aprobat o hotărâre cu privire la regulile ce trebuie respectate pe perioada Festivalului Peștelui, reguli considerate abuzive de către primarul Dragomir, care puteau afecta buna desfășurare a acestei manifestări finanțate din fonduri europene. Una dintre prevederile Hotârării CJSU interzicea consumul la fața locului a produselor  (din pește sau de orice alt tip) cumpărate de cetățeni de la standurile diverșilor comercianți care participa la aceste festival.

Primăria a atacat în instanță Hotărârea CJSU, unul dintre motive fiind acela ca dacă Festivalul Peștelui nu se desfășoară în bune condiții timp de 5 ani consecutiv, Municipalitatea riscă să fie obligată să returneze banii europeni. Ieri după-amiază, CJSU a aprobat o altă Hotărâre,  ale cărei prevederi sunt mai puțin restrictive.

Într-o postare făcută astăzi pe o rețea de socializare, edilul șef precizează:

„FESTIVALUL PEȘTELUI – vineri, sâmbată și duminică

Pe Faleza Dunării – Cele mai gustoase preparate din pește !!!

HORIA VÂRLAN GĂTEȘTE PE SCENA DE LA FALEZĂ – sâmbătă și duminică de la ora 18.00!!!

Festivalul Peștelui este organizat de Primăria Municipiului Brăila cu fonduri europene în cadrul proiectului cu același nume, finanțat din POPAM 2014-2020, Strategia de Dezvoltare Locală Integrată a Zonei Pescărești a Județului Brăila

NOTĂ:

– Primăria Brăila a atacat în instanță măsurile abuzive adoptate în urma convocarii unor membri ai CJSU de către Prefectură.

Ulterior, Prefectura a anulat o parte a măsurilor abuzive și acum se pot consuma produsele din pește la terasele amplasate în zona standurilor (cu respectarea măsurilor legale).

– Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a stabilit obligativitatea purtării măștii pe Faleza Dunării, chiar și în zonele unde nu se desfășoară Festivalul Peștelui!!!

– Primăria Brăila se va opune oricarei propuneri de închidere în perioada urmatoare a teraselor, restaurantelor, frizeriilor, teatrelor, lăcașurilor de cult indiferent de religie, afacerilor locale, limitarii circulației libere a persoanelor, etc”.