DRAGOMIR: FONDURILE NECESARE PLATII INDEMNIZATIILOR PENTRU PERSOANE CU DIZABILITATI LE VOM LUA DIN BANII CARE ERAU ALOCATI INVESTITIILOR

Fondurile necesare platii asistentilor personali si a indemnizatiilor pentru persoane cu dizabilitati – care au trecut din acest an in sarcina primariilor – vor fi luate din banii alocati investitiilor. Este declaratia facuta astazi de primarul Brailei, Marian Dragomir, care saptamana trecuta precizase ca ar fi vorba despre “circa 26-28 milioane ron, ceea ce este o suma foarte, foarte mare”.

Dragomir spune insa ca si in aceste conditiii, bugetul alocat investitiilor in 2019 va fi “net superior” celui din 2018: “Am luat banii respectivi dintr-o anumita zona de investitii.

Bugetul pe investitii este mai mare anul acesta decat anul trecut, ca urmare a faptului ca am reusit sa atragem sume suplimentare de la Guvern, dar si prin programele cu finantare europeana. Chiar daca am taiat de la unele investitii, pentru a da bani persoanelor cu dizabilitati, bugetul pe investitii al anului 2019 este net superior bugetului pe investitii al anului 2018”.

Intrebat daca sumele taiate de la bugetul de investitii au ca efect faptul ca nu se mai fac deloc unele proiecte, edilul sef a precizat ca nu este vorba despre asa ceva, ci doar s-au diminunat fondurile alocate unor proiecte ale Municipalitatii.