Dragomir: Hahui a reactionat foarte incet cand a fost vorba de terasa lui Closca, amplasata ilegal pe domeniul public

p1190423

Primarul Brailei, Marian Dragomir, declara ca prima “tema” pe care i-a dat-o arhitectului sef Marian Ion – care a revenit oficial pe post – a fost ridicarea garajului amplasat ilegal pe malul Dunarii si i-a spus acestuia ca “niciodata, cat este el primar, sa nu mai vina cu asemenea proiecte abramburiste”. Este vorba despre garajul ridicat pe niste piloni, amplasat pe faleza pe vremea fostului primar Aurel Simionescu, pe post de “arta”, despre care fostul edil-sef comenta ca nu e obligatoriu sa placa la toata lumea, fiindca asa e cu operele de arta – la unii le plac, la altii, nu.

Rugat, in gluma, sa lase garajul, ca sa aiba si brailenii de ce sa mai faca misto, Marian Dragomir a raspuns: “Ei, lasati, ca avem atatea subiecte de care putem sa facem misto, incat putem sa luam garajul; apar altele, cu siguranta”.

Edilul sef a precizat ca a avut o discutie lamuritoare cu Marian Ion, in legatura cu unele afirmatii pe care acesta le-a facut in campania electorala, si chiar i-a reprosat ca pana acum n-a luat masuri sa desfiinteze terasele ilegale de pe domeniul public, in conditiile in care in campanie, arhitectul sef “povestea cat de futuriste si de elegante trebuie sa arate terasele in municipiu, uitand de cele pe care, de fapt, le-a trecut cu vederea in anii respectivi”.

Atentionat ca de cativa ani, corpul de control in constructii de la nivelul Primariei a fost transferat la Politia Locala, deci Politia Locala era aceea care trebuia sa se ocupe de identificarea si desfiintarea teraselor construite ilegal, edilul sef a explicat ca exista o problema si din acest punct de vedere, cu directorul executiv adjunct al Politiei Locale, Dumitru Hahui. Mai exact, sustine Marian Dragomir, Hahui “a reactionat foarte incet cand a fost vorba de somarea respectivilor” si are o reactie intarziata si in aplicarea altor dispozitii ale primarului.

Declaratiile edilului sef Marian Dragomir, aici: