DRAGOMIR: IN 2018 NU S-A PREZENTAT NIMENI LA LICITATIA PENTRU STATIILE DE AUTOBUZ SMART, INSA AM SEMNALE CA ANUL ASTA VOR VENI FIRMELE SPECIALIZATE

Primarul Brailei, Marian Dragomir, spera ca in acest an sa se reuseasca amplasarea unor statii de autobuz moderne, de tip SMART, in zonele cele mai circulate din municipiu. Dragomir a explicat ca nu s-a putut face mai repede acest lucru pentru ca la licitatia organizata de Municipalitate anul trecut pentru statiile SMART nu s-a inscris nicio firma: “Noi am organizat si anul trecut licitatia pentru statii moderne; in mod surprinzator nu s-a prezentat nimeni la licitatie, chiar daca se spunea ca sunt preturile foarte mari. Acum licitatia este reluata si in validare la Agentia Nationala de Achizitii Publice. Noi am transmis inca de anul trecut toata documentatia pentru reluarea licitatiei. Dupa validare urmeaza ca societatile interesate sa poata depune oferte”.

Intrebat daca banuieste ca nu s-a prezentat nimeni la licitatie pentru ca pretul a fost prea mic, edilul sef a raspuns: “Nu, au avut foarte multe lucrari anul trecut anumite societati si nu au vrut sa angajeze altele. Ma refer la acele societati care lucreaza cu aceste materiale, fiindca acolo era un anumit tip de sticla, erau anumite materiale. Anul acesta ne asteptam sa se prezinte firmele la licitatie. Banii sunt in buget, ii avem pregatiti”.

Amintim ca in primavara anului trecut, CLM Braila a aprobat  achizitionarea a 18 statii SMART cu o valoare de 37.456 lei/buc (cu TVA), suma referindu-se la dotarile de baza. Daca se iau in calcul si dotarile de ultima generatie, suma totala depaseste 144.000 lei (cu TVA).

Potrivit proiectului prezentat public de primar in vara anului 2017, statiile SMART vor din sticla rezistenta, cu iluminat si camere video monotorizate de politie.

“In fiecare statie de autobuz va exista un ecran electronic care va afisa informatii publice si timpul in care autobuzul de pe fiecare linie va sosi in statie. Acest lucru este posibil prin montarea de sisteme GPS pe autobuze. Serverul ce va fi montat in sediul firmei Braicar va calcula pozitia autobuzului si timpul necesar pentru a ajunge in fiecare statie – o informatie publica pe care o consider obligatorie, in contextul actual. De asemenea, vom lansa o aplicatie pentru smartphone care va permite utilizatorilor sa aiba acces in timp real la informatiile referitoare la mijloacele de transport in comun si frecventa sosirii lor in orice statie din Braila”, spunea atunci Marian Dragomir.