Dragomir: Inca nu m-am intalnit cu conducerea Inspectoratului Scolar. Este ocupata, pentru ca da extemporal la Corpul de control

p1190450

Desi saptamana viitoare va suna iar clopotelul pentru elevi, primarul Brailei, Marian Dragomir, nu a avut inca nicio intalnire cu inspectorul scolar general al judetului, Catalin Canciu, pentru a discuta despre stadiul pregatirii unitatilor de invatamant locale pentru noul an scolar. Seful ISJ si adjunctul acestuia, Dan Gheorghita, nu par dispusi sa colaboreze nici cu Primaria municipiului, nici cu Consiliul Judetean, nici cu Prefectura, nu au raspuns invitatiilor facute de sefii acestora si nici nu au venit din proprie initiativa sa discute cu ei despre chestiunile din invatamant ce necesita o rezolvare in comun, sau sa-i informeze despre diverse decizii luate de coducerea ISJ, care sunt de interes si pentru autoritatea locala.

Edilul sef a recunoscut astazi ca n-a mai incercat sa ia legatura cu inspectorul scolar general, sau cu adjunctul sau, dupa ce a fost refuzat o data si a precizat ca tine legatura direct cu scolile, daca nu se poate colabora cu ISJ: “Eu am mers foarte mult prin oras, dar nu l-am gasit nici acolo (pe Catalin Canciu – n.r.); cred ca e ocupat la Inspectoratul Scolar cu cei de la Corpul de control. Eu am dorit sa aiba loc aceasta discutie. Inspectoratul, din punctul meu de vedere, are alte probleme si se ocupa cu alte lucruri decat cu cele ce privesc necesitatea stringenta a invatamantului pe termen scurt, avand in vedere deschiderea noului an scolar”.

Primarul a mai comentat ca zilele acestea, conducerea ISJ este ocupata pentru ca “da extemporal” la Corpul de control al ministrului Educatiei.