DRAGOMIR: INCA NU S-A RENUNTAT LA ORGOLII PE TEMA ZONEI METROPOLITANE DINTRE BRAILA SI GALATI. DAR NU SUNT ORGOLIILE NOASTRE, CI ALE GALATENILOR

Primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), saluta initiativa civica a celor 8 organizatii din Braila si Galati care au semnat zilele trecute Protocolul “Dunarea de Jos”, ce vizeaza infiintarea si dezvoltarea zonei metropolitane dintre cele doua orase. Dragomir spune ca orice demers in aceasta directie, indiferent din ce parte vine, este unul benefic.

Edilul sef a explicat ca administratiile celor doua orase si judete au discutat de mai multe ori pe aceasta tema si au pus la punct unele detalii, insa s-au blocat la chestiunea legata de locul in care va fi sediul Asociatei de Dezvoltare Intercomunitara si asa au ramas – blocati.

“Orice demers in vederea realizarii unei uniuni – nu doar prin vorbe – intre Braila si Galati reprezinta un demers normal si motivat. Noi am avut in trecut mai multe intalniri cu administratia galateana, avem aproape finalizat si un statut al zonei metropolitane pe care noi am stabilit sa o denumim <<Dunarea de Jos>>, ca sa nu fie niciun fel de orgolii, dar ne-am blocat intr-un singur lucru: sediul asocierii. Cei de la Galati ne-au propus sa fie in Galati, noi am fi putut sa spunem sa fie in Braila, dar am considerat – chiar asta a fost propunerea mea – ca cel mai bine este ca sediul sa fie la mijloc, intre Braila si Galati si poate fi chiar si in cartierul Siret. Avand in vedere ca se doreste dezvoltarea zonei dintre cele doua orase, eu consider ca sediul trebuie sa fie intre Braila si Galati, iar conducerea, asa cum am stabilit initial, trebuie sa fie prin rotatie, astfel incat sa nu fie permanent cei din Braila sau cei din Galati. La un numar de ani, la 1 an sau la 2 ani, sa se faca rotirea in mod automat a conducerii asociatiei respective”, a declarat Marian Dragomir.

Primarul brailean admite ca la inceptul mandatului, atat el, cat si presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD) au afirmat ca pe mandatul lor se vor depasi orice orgolii, mai ales ca sefii administrativi ai Galatiului sunt tot din PSD, iar infiintarea zonei metropolitane  se va face rapid. Dupa circa doi ani, Dragomir admite ca nu s-au depasit inca orgoliile, insa spune ca nu e vorba de orgolii brailene, ci se unele galatene: “Nu s-a renuntat la orgolii, dar nu sunt orgolii din partea noastra, deoarece noi nu am solicitat ca sediul sa fie in Braila – cum au solicitat ei sa fie sediul in Galati -, ci am solicitat sa fie intre Braila si Galati, tot pentru a renunta la orgolii. Nu e normal ca sediul sa fie exact in zona pe care dorim sa o dezvoltam? Ba da! Din partea Brailei nu exista niciun fel de orgolii”.