DRAGOMIR: INCEPEM EUTANASIEREA CAINILOR DIN ADAPOSTURI. SUNT CONVINS CA IN PERIOADA URMATOARE N-O SA FIU CEL MAI IUBIT DINTRE BRAILENI

3.600 de caini sterilizati in perioada 2014-iulie 2017, peste 700 de reclamatii de la braileni pe tema maidanezilor care misuna prin tot orasul, 1.284 de  braileni din municipiu muscati de caini in cursul anului trecut si 764 de braileni muscati de caini in prima jumatate a anului acesta. Costurile cu privire la tratamentele de care au fost obligati sa le faca cei muscati de caini in lunile ianuarie – mai 2017 au fost 64.490 lei, dar “in acest costuri nu sunt incluse in schimb spaima, trauma si frica cu care a ramas persoana care a fost muscata, membrii familiei ei si nu vreau sa ne gandim ce inseamna pentru un copil sa fie muscat de caine sau mutilat”, dupa cum a comentat astazi primarul Brailei, Marian Dragomir.

Toate acestea sunt datele care l-au determinat pe edilul sef sa ia o decizie transanta in privinta problemei maidanezilor: incepe eutanasierea cainilor din adaposturi.

Edilul admite ca in ciuda  numarul destul de mare de sterilizari care s-au facut in ultimii ani, situatia in ceea ce priveste haitele de maidanezi de pe strazi nu s-a schimbat substantial si spune ca primeste din ce in ce mai multe reclamatii de la cetatenii exasperati ca le este frica sa mai circule prin unele zone, fiindca risca sa fie alergati sau chiar muscati de caini.

Marian Dragomir a mai comentat ca a venit timpul ca cei care se declara iubitori ai animalelor sa dovedeasca acest lucru prin fapte concrete, nu doar prin declaratii mai mult sau mai putin agresive facute pe retelele de socializare: “Eu consider ca este un moment in care un primar trebuie sa-si asume faptul ca nu trebuie sa fie iubit, ci trebuie sa ia masuri pentru rezolvarea unor probleme din orasul pe care il administreaza. Daca masura este una buna, oamenii vor aprecia, daca nu, trebuie sa ne asumam la un moment dat si riscurile scoaterii cainilor de pe strazi. Sunt dispus ca impreuna cu SUPAGL sa ne asumam masuri pentru eliminarea cainilor de pe strada.

Primul pas pe care il facem in perioada urmatoare este unul prin care dam posibilitatea tuturor celor care iubesc cainii sa si demonstreze, deoarece a arunca un os de la etaj nu inseamna dragoste fata de caini. Organizam de Zilele Municipiului, in 11 si 12 august, intre orele 16:00 -19:00, un targ  de adoptie  a cainilor fata stapan. Mi-as dori sa fie cel mai mare targ de adoptie nu din Braila, ci din sud-estul Romaniei, ca toti cei care scriu pe Facebook  ca iubesc cainii, toti cei care ii hranesc, sau toti cei care ii agreseaza pe cei care ii ridica de pe strada, sa vina sa adopte un caine. Si eu voi fi la acest targ si voi adopta un caine.

Dar sa stiti ca aceasta adoptie nu este suficienta. Si vom incepe o procedura legala in adapostul Primariei, prin eutanasierea cainilor agresivi si a cainilor care nu pot fi adoptati datorita comportamentului lor, impreuna cu cei care sunt bolnavi si tratamentul presupune doar o cheltuiala foarte mare, pe care nu putem altfel sa o gestionam la infinit.

Sunt convins ca in perioada urmatoare n-o sa fiu cel mai iubit dintre braileni, dar sigur vom rezolva o problema a tuturor”.

Declaratia integrala a primarului pe aceasta tema, aici: