DRAGOMIR: INCURAJEZ BRAILENII SA-SI PLATEASCA TAXELE ONLINE. TOTUL SE FACE DIN FATA CALCULATORULUI, IN CEL MULT 5 MINUTE

Primarul Marian Dragomir ii indeamna pe braileni sa ia in calcul varianta de a-si plati taxele locale online, pentru a evita aglomeratia de la ghisee, deplasarea si pierderea de timp.  Dragomir, care si-a platit el insusi taxele online, pentru a verifica daca sistemul functioneaza si cat de usor este sa achiti totul din fata calculatorului, spune ca este o procedura foarte simpla, mai ales ca acum nici nu mai este nevoie ca cetatenii sa-si ia cont de utilizator si parola de la Administratia financiara: “S-au platit destul de bine taxele prin sistemul online, in acest an. Am avut 2 zile in care sistemul nu a functionat, din cauza schimbarii bancii, in urma licitatiei publice; de ieri sistemul functioneaza, s-au putut efectua plati si incurajam inca o data toti brailenii sa foloseasca aceasta metoda, cu atat mai mult, cu cat toate operatiunile se pot face din fata calculatorului in cel mult 5 minute, fara sa fie nevoie sa se deplaseze oamenii. Nu este nevoie, ca in alti ani, sa vina sa isi ia cont de utilizator si parola de la Administratia financiara, de la Primarie, ci se rezolva toate aceste lucruri din fata calculatorului”.

Potrivit primarului Dragomir, in anul 2016, doar 107 persoane din municipiul Braila si-au platit online taxele si impozitele locale, valoarea totala a acestora fiind de 44.462 lei.
Edilul sef a mai precizat si ce trebuie sa faca persoanele care doresc sa-si achite taxele online:
“- sa aveti cont de debit sau credit la o banca agreata de www.ghiseul.ro
– sa aveti activat 3D secure sau sa activati apeland la consultanta bancii la a emis cardul de debit sau credit
– sa va creati cont pe www.ghiseul.ro respectand etapele: http://www.primariabraila.ro:7200/…/…/PlatiOnline/ghiseu.pdf
– sa va logati pe www.ghiseul.ro si sa schimbati parola.
Pentru familiile care au proprietati pe numele mai multor membri, este nevoie ca fiecare dintre acestia sa se inregistreze, sa aiba propriul card si sa urmeze aceleasi etape ale platii. Sumele de plata vor fi individualizate pe fiecare persoana, in functie de codul numeric personal si proprietati
Cei care au proprietati in alte localitati trebuie sa verifice daca se poate plati online si pentru acele locatii, sau este nevoie sa se deplaseze personal in acele localitati.
Orice blocaj se poate datora portalului www.ghiseul.ro sau omiterii completarii datelor solicitate”.